Θεοδωρικάκος: Όσο αργότερα γίνουν οι εκλογές τόσο βαρύτερη η ήττα του κ.Τσίπρα

Θεοδωρικάκος: Όσο αργότερα γίνουν οι εκλογές τόσο βαρύτερη η ήττα του κ.Τσίπρα
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος Eurokinissi

Ο σύμβουλος στρατηγικής του Κυριάκου Μητσοτάκη μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 εκτιμώντας η κυβέρνηση θα στήσει τέσσερις κάλπες σε μια Κυριακή γιατί δεν αντέχει επαναλαμβανόμενες ήττες- ΤΙ είπε για τις συντάξεις, τη συμφωνία των Πρεσπών και τις μετεκλογικές συνεργασίες.

Την πεποίθησή του πως η κυβέρνηση θα προσφύγει μαζικά στις κάλπες διότι έτσι θα αποφύγει τις επαναλαμβανόμενες ήττες εξέφρασε ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του Προέδρου της ΝΔ, Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88.6 και την εκπομπή “Παιχνίδια Εξουσίας” με τον Βασίλη Σκουρή.

Είχα πει ότι ο Τσίπρας σχεδιάζει να κάνει τετραπλές εκλογές ώστε να ηττηθεί σε τέσσερις κάλπες σε μια μέρα. Κινδυνεύει με επαναλαμβανόμενες ήττες αν δεν γίνουν οι εκλογές μαζί, και θα αυτό έχει για εκείνον μεγάλο πολιτικό κόστος” σημείωσε χαρακτηριστικά λέγοντας παράλληλα πως επειδή ο κ.Τσίπρας “κρύβει εκπλήξεις” η ΝΔ είναι έτοιμη για εκλογές ανά πάσα ώρα και στιγμή.

“Θα είναι οι εκλογές που ο λαός θα πει όχι στον λαϊκισμό και ναι στον ρεαλισμό και την αλήθεια” τόνισε προβλέποντας νίκη της ΝΔ, αποφεύγοντας όμως να προβλέψει το εύρος της ή το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας με το οποίο ορισμένες δημοσκοπήσεις τη δείχνουν να φλερτάρει.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μη περικοπής των συντάξεων απάντησε πως η πρόταση της ΝΔ για την μη περικοπή τους ισχύει στη δεδομένη χρονική στιγμή, χωρίς αυτό να την δεσμεύει για το μέλλον. “Ο κ.Τσίπρας και ο κ.Μοσκοβισί μας είπαν πως υπάρχει περιθώριο να μην κοπούν τώρα οι συντάξεις. Καλούμε την κυβέρνηση να υιοθετήσει την πρόταση της ΝΔ για να μην κοπούν οι συντάξεις” είπε και στο ενδεχόμενο αν αναλάβει η ΝΔ την εξουσία τι θα κάνει είπε πως θα εξεταστεί με βάση το γενικότερο πλαίσιο της οικονομίας.

Αυτό που έχει ανάγκη η χώρα είναι δουλειές. Δεν είναι κανονικό να στηρίζει ο παππούς και η γιαγιά την οικογένεια. Αν δεν υπάρχουν δουλειές, δεν υπάρχουν εισφορές στα ταμεία, άρα δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε για τις συντάξεις. Είναι απλός συλλογισμός” σημείωσε και επανέλαβε τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για μείωση της φορολογίας.

Ερωτηθείς για τη συμφωνία των Πρεσπών αρκέστηκε να πει πως η ΝΔ “δεν πρόκειται να κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών, ούτε πριν ούτε μετά τις εκλογές”.

Τέλος, για τις μετεκλογικές συνεργασίες σημείωσε πως ακόμα και σε περίπτωση αυτοδυναμίας η ΝΔ θα επιδιώξει συνεννόηση και με άλλες μεταρρυθμιστικές δυνάμεις λέγοντας πως σε αυτές προφανώς συγκαταλέγεται το Κίνημα Αλλαγής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα