Θεσσαλονίκη: Απάντηση της ΝΔ στο χάρτη των κυβερνητικών παρεμβάσεων

default image

Νέα κριτική στο γραφείο του Πρωθυπουργού και προσπάθεια αποδόμησης των 23 κυβερνητικών παρεμβάσεων από τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Γυφτόπουλο

Λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση ενός  χάρτη με τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στη Θεσσαλονίκη,  η Διοικούσα Επιτροπή  της Νέας Δημοκρατίας επιχειρεί να αποδομήσει το έργο που παρουσίασε εν είδει απολογισμού η επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κ.Κατερίνα Νοτοπούλου.

“Το Γραφείο Πρωθυπουργού παρουσίασε εννέα έργα για να τα κάνουμε, οκτώ έργα που θα τα κάνουμε και τέσσερα έργα που τα έχουμε κάνει θάλασσα. Υπάρχουν και δύο, ένα ειδικό σχολείο στον Άγιο Αθανάσιο και ένα Λιμενικό Ταμείο στο Στο Σταυρό. Αυτά λοιπόν δεν είναι έργο Πρωθυπουργού αλλά Δημάρχου τοπικού και πάντως υποχρέωση και ευθύνη Υπουργείου και Υπουργών που απλώς κάνουν ή δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους”  δήλωσε ο κ.Γυφτόπουλος . για να συμπληρώσει πως “το Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη δυστυχώς έχει την αντίληψη του παλαιού Νομάρχη”.

Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, σχολίασε μία προς μία τις κυβερνητικές παρεμβάσεις, ενώ δεσμεύτηκε πως το επόμενο διάστημα η αξιωματική αντιπολίτευση θα παρουσιάσει  το  δεκάλογο των μεγάλων προβλημάτων της Θεσσαλονίκης, αλλά και 23 σύγχρονες προτάσεις για την πόλη που θα ενταχθούν στο γαλάζιο κυβερνητικό πρόγραμμα.

Ο κ.Γυφτόπουλος  στις περισσότερες περιπτώσεις εντόπισε καθυστερήσεις στην υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων, ενώ απέδωσε μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας στους γαλάζιους δημάρχους  των περιοχών που υλοποιούνται τα έργα. Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του στο θέμα της παραχώρησης  του στρατοπέδου Παύλου Μελά, στην ανέγερση ειδικού δημοτικού σχολείου στη Χαλκηδόνα και στη σύσταση του Λιμενικού Ταμείου στο Σταυρό, αποδίδοντας τα εύσημα στους νεοδημοκράτες δημάρχους.

“Αδιάβαστος”  πιάστηκε ο κ.Γυφτόπουλος στο θέμα  της δημιουργίας χώρου πράσινου για παιδιά και Πάρκο ΑμΕΑ στον πρώην ορφανοτροφείο “Μέγας Αλέξανδρος”, καθώς συνέδεσε την κατασκευή του με την παραχώρηση –ως ανταλλαγή-  έκτασης στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, θεωρώντας εσφαλμένα ότι ο χώρος του ορφανοτροφείου ανήκει μέχρι και σήμερα στη Μητρόπολη.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν οι αναφορές του κ.Γυφτόπουλου στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και στην αποιδιωτικοποίηση του ΟΑΣΘ. Για το ΚΘΒΕ ο Θεσσαλονικάρχης της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση “επιχορηγώντας διαρκώς την κρατική θεατρική παραγωγή, έχει διαλύσει την ελεύθερη θεατρική καλλιτεχνική παραγωγή και την αντίστοιχη καλλιτεχνική δημιουργία”, για να προσθέσει πως “δεν πληρώνουν, λοιπόν μόνον οι υπόλοιποι το φθηνό εισιτήριο που απολαμβάνουν κάποιοι αλλά ταυτόχρονα επιφέρεται ανεπανόρθωτη βλάβη στην πόλη και στο καλλιτεχνικό της ανθρώπινο δυναμικό”.

Αναφορικά με τον ΟΑΣΘ ο κ.Γυφτόπουλος έκανε λόγο για ιδεολογική επιλογή της κυβέρνησης, τονίζοντας πως “στην αρχή μας είπαν κρατικοποίηση αναζητώντας τα παλιά αριστερά αντανακλαστικά του ακροατηρίου τους. Μετά κατάλαβαν ότι κανείς πλέον δεν ενθουσιάζεται στο άκουσμα της εμπλοκής του κράτους στην επιχειρηματικότητα και εμπνεύστηκαν τον νεολογισμό από – ιδιωτικοποίηση”, ενώ χαρακτήρισε την κατάσταση στις συγκοινωνίες άθλια. Δεν παρέλειψε βέβαια ο κ. Γυφτόπουλος να αναφέρει πως παρατηρείται και “ένα κύμα τζαμπαζήδων που ανεβοκατεβαίνουν χωρίς εισιτήριο γιατί δεν υπάρχει κανένας έλεγχος” , κάτι που χαρακτήρισε ως “αριστερή πολιτική”.

Απάντηση από ΣΥΡΙΖΑ και Στέλιο Παππά

Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης που με ανακοίνωσή του  αποδίδει τα προβλήματα της πόλης στις προηγούμενες κυβερνήσεις και αναφέρει πως “η  πόλη, έχει αλλάξει σελίδα. Προχωράμε με δουλειά, συνέργειες και συντονισμένες προσπάθειες για να βγει η πόλη από το βάλτο. Η νέα διοίκηση της τοπικής ΝΔ επενδύει σε πολιτική που μυρίζει ναφθαλίνη”.

Με μια λακωνική δήλωση απαντά στη Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ. “Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί”,  αναφέρει ο κ.Παππάς, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν πρόκειται να υπάρξει απάντηση από το Γραφείο του Πρωθυπουργού, καθώς η κ.Νοτοπούλου έχει καλυφθεί από την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα