Τσίπρας: Ενίαιο μέτωπο υποκρισίας και λαϊκισμού από Μητσοτάκη- Γεννηματά

Τσίπρας: Ενίαιο μέτωπο υποκρισίας και λαϊκισμού από Μητσοτάκη- Γεννηματά
Andrea Bonetti

Ιστορική χαρακτήρισε την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός μιλώντας στη σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. "Κλείσαμε λογαριασμούς του παρελθόντος" είπε και κατηγόρησε τους αρχηγούς της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ ως αποτυχημένους διαχειριστές του παρελθόντος

Στην προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) συμμετείχε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Ο ΑλέξηςΤσίπρας προσήλθε λίγο μετά της 14:00 ώρα Ελλάδας στη σύνοδο και ανήρτησε στο twitter φωτογραφία, η οποία τον δείχνει να κάθεται δίπλα από τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου, όλοι οι συμμετέχοντες συνεχάρησαν την ελληνική κυβέρνηση για την επιτυχή και καθαρή έξοδο της Ελλάδας από τα Μνημόνια, όπως και για την συμφωνία των Πρεσπών που χαρακτήρισαν ιστορικό επίτευμα που κάνει περήφανες όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του PES Σεργκέι Στάνισεφ δεν παρέλειψε να επισημάνει την έντονη διαφωνία του PES για τη στάση της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, που ωστόσο δεν ήταν παρούσα στη συνεδρίαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός στην τοποθέτησή του τόνισε ότι η περασμένη εβδομάδα ήταν ιστορική για την Ελλάδα. «Κλείσαμε λογαριασμούς του παρελθόντος. Η συμφωνία στις Πρέσπες με την ΠΓΔΜ και η συμφωνία του Eurogroup άνοιξαν ένα νέο κεφάλαιο για την Ελλάδα και την Ευρώπη», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Οι αποτυχημένοι διαχειριστές του παρελθόντος, ο κ. Μητσοτάκης και η κα. Γεννηματά έχουν συγκροτήσει ενιαίο μέτωπο πολιτικής υποκρισίας και εθνικιστικού λαϊκισμού. Δημαγωγούν, προσπαθώντας να κρύψουν τις μεγάλες ευθύνες των κομμάτων τους. Η Ιστορία θα δικαιώσει τις προοδευτικές δυνάμεις και στις δύο χώρες που ξεπέρασαν το παρελθόν και συνδιαμόρφωσαν ένα δίκαιο μέλλον», τόνισε.

Σε σχέση με το μεταναστευτικό, ο Έλληνας πρωθυπουργός επανέλαβε την πάγια θέση της Αθήνας ότι «η Ευρώπη πρέπει να κατασταλάξει τι ακριβώς θέλει: συλλογικές ή μονομερείς λύσεις; Εμείς ζητάμε τη μεταρρύθμιση του Δουβλίνου, τη στήριξη των χωρών πρώτης γραμμής και την αναβάθμιση της δραστηριότητας της Frontex, καθώς, επίσης, και ένα ολιστικό πρόγραμμα στήριξης των χωρών προέλευσης των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα