Βενιζέλος: Όλη η βάση της δημοκρατικής παράταξης είναι κατά του φλερτ με ΣΥΡΙΖΑ

Βενιζέλος: Όλη η βάση της δημοκρατικής παράταξης είναι κατά του φλερτ με ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ NOVARTIS/ ΟΜΙΛΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ (Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Eurokinissi

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι: "Το Μακεδονία του Ιλίντεν είναι η επιτομή του αλυτρωτισμού". Εκτίμησε ότι "χωρίς στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ η χώρα δε μπορεί να πάει μπροστά" και απέδωσε την εμπλοκή του στη Novartis στο γεγονός ότι ασκεί κριτική στην κυβέρνηση

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ξεκίνησε την ομιλία του κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τη Novartis αναφερομενος στις εξελίξεις στο Σκοπιανό.

“Διαβάζω σήμερα πληροφορίες που ελπίζω σκοπίμως να έχουν διαρρεύσει για να διαψευστούν. Οτι προταθηκε το όνομα Μακεδονία του Ιλιντεν και ο πρωθυπουργός το σκέφτεται σοβαρά. Σας μιλάω εγώ που έχω υπερασπιστεί το σύνθετο όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό, όχι όμως για ιδεολογική χρήση της ιστορίας σύμφωνα με τις επιλογές της γειτονικής χώρας. Το  Μακεδονία του Ιλιντεν είναι η επιτομή του αλυτρωτισμού, είναι ο αλυτρωτισμός αυτοπροσώπως. Όχι Μακεδονία του Ιλιντεν. Διαβάστε ιστορία”, είπε.

Ο κ.Βενιζέλος περιέγραψε γενικότερα μία κατα τη γνώμη του μελανή κατάσταση στην εξωτερική πολιτική και την οικονομία, υπονοώντας ότι για αυτό η κυβέρνηση αναζητεί διέξοδο στη Novartis. Υποστήριξε ότι η έξοδος στις αγορές θα είναι στην πραγματικότητα έξοδος στο πουθενά και ότι όχι μόνο δεν είναι καθαρή, αλλά είναι απόλυτα βρωμικη, και ισχυρίστηκε ότι αδιέξοδο όμως υπάρχει και στην εξωτερική πολιτική.

“Χωρίς τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ η χώρα δεν μπορεί να πάει μπροστά, χωρίς ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και των εταίρων του φανερών ή αφανών”, υποστήριξε επίσης.

Ο κ.Βενιζέλος ισχυρίστηκε ότι στοχοποιούνται τα πρόσωπα της αντιπολίτευσης που κάνουν κριτική και πρόσθεσε μάλιστα με νόημα πως “ιδίως στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ δίνεται ρεσιτάλ ευτέλειας”. Διεμήνυσε μάλιστα στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ πως: “Ολη η βάση της δημοκρατικής παράταξης είναι εναντίον αυτών των παιχνιδιών με το ΣΥΡΙΖΑ, εναντίον αυτου του φλερτ”.

Απείλησε επίσης την κυβέρνηση: “Με βρίσκετε όμως μπροστά σας και θα με βρίσκετε, στους θεσμους, στα θέματα των δικαιωμάτων, στην οικονομία, στην εξωτερική πολιτική”.

Ως προς την υπόθεση Novartis ο κ.Βενιζέλος ανέφερε ότι “πραγματική δωροδοκία έχεις όταν έχεις ξέπλυμα, τα άλλα είναι συκοφαντίες και συνομωσίες” και πρόσθεσε: “Δεν περιμένει τη σημερινή απόφαση της Βουλής η εισαγγελία για να ξεκινήσει έρευνα για το ουσιαστικό ζήτημα που είναι η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες ενέργειες”.

Ο κ.Βενιζέλος σχολίασε επίσης πως: ” Ουτε καν ο Φρουζής δεν εκλήθη να εξεταστεί, η πέτρα του σκανδάλου. Μα κανείς δεν τον φωνάζει; Ο Φρουζής λεει ότι έναν άνθρωπο δεν έχει συναντήσει στη ζωή του τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Μα πως να με συναντήσει; Εγώ ήμουν άσχετος” και υποστήριξε: “Εάν υπάρχει ένα μισητό πρόσωπο στο χώρο του φαρμάκου ήμουν εγώ λόγω του κουρέματος των ομολόγων”.

Δήλωσε ότι έχει εμπιστοσύνη στο θεσμό της Δικαιοσύνης, έσπευσε όμως να προσθέσει με νόημα: “Θα θεωρούσα όμως κατάπτυστο έναν εισαγγελικό λειτουργό που θα ήταν έρμαιο στα χέρια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Δε θα ήθελα να υπάρχει στο σώμα τέτοιος λειτουργός.”

Τόνισε: “Εμείς θέλουμε να ερευνηθεί επί της ουσίας και θα ερευνηθεί επί της ουσίας με τις μηνύσεις και αγωγές που θα υποβάλουμε και στην επόμενη Βουλή με την ειδική επιτροπή που προβλέπει το άρθρο 86 του Συντάγματος”. Είπε μάλιστα ότι ο ίδιος συμφωνεί με την ύπαρξη δέκα καλπών και με το ερώτημα ναι ή όχι στην άσκηση ποινικής δίωξης. “Δεν επιτρέπει ο κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα ερώτηση περί αρμοδιότητας, μόνο για το εάν ασκείται ποινική δίωξη. Η Βουλή σήμερα αποφασίζει να μην ασκηθεί ποινική δίωξη για τα δέκα πρόσωπα που συκοφαντικώς κατηγορούνται”, υποστήριξε.

Ο κ.Βενιζέλος απευθυνόμενος στην κυβέρνηση είπε: “Εάν θέλετε ψηφίστε να πάει η υπόθεση στο Ειδικό Δικαστήριο. Κάνετε όμως άσχημα παιχνίδια. Λίγοι είναι οι πρόθυμοι. Οι περισσότεροι δικαστικοί αντιστέκονται. Ακόμη και όταν γίνονται τοποθετήσεις και αποσπάσεις τιμωρητικού χαρακτήρα. Γιατί πιστεύουν στους θεσμούς και γιατί άλλαξαν οι πολιτικοί συσχετισμοί” και κατέληξε λέγοντας:

“Η αλλοίωση των θεσμών θα ανακοπεί. Υπάρχει πρόβλημα δικαιοσύνης, κράτους δικαίου, πρόβλημα την πραγματικότητα αλλοίωσης των θεσμών. Για αυτό στην πραγματικότητα η μόνη λύση είναι εκλογές και άλλη κυβέρνηση που θα ανορθώσει τη χώρα.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα