Βόμβα Μπαλαούρα: Από τον Μάρτιο έπρεπε να είχαμε επιβάλει capital controls

Βόμβα Μπαλαούρα: Από τον Μάρτιο έπρεπε να είχαμε επιβάλει capital controls
Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών "Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις: α) των Οδηγιών 2014/107/ΕΕ και (ΕΕ) 2015/2060, β) των Οδηγιών 2014/86/ΕΕ και 2015/121/ΕΕ, γ) της Οδηγίας 2013/61/ΕΕ και άλλες διατάξεις" στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής την Τρίτη 29 Μαρτίου 2016. (EUROKINISIS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Όπως είπε μιλώντας στο Ρ/Σ focus τα capital control έγιναν κατά παράβαση του καταστατικού της ΕΚΤ και πρόσθεσε ότι το ΔΝΤ είναι αδίστακτο (Vid)

“Τα capital controls έπρεπε να τα επιβάλουμε από τον Μάρτη, όταν βλέπαμε ότι οδεύαμε σε οικονομική ασφυξία”, δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Focus 103,6” ανέφερε ότι “από την υπόθεση των Wikileaks, φάνηκε ότι οι δανειστές μας είναι αδίστακτοι κυρίως το ΔΝΤ, το οποίο θέλει να προκαλέσει ξανά πιστωτικό γεγονός”. Όπως πρόσθεσε “δεν θέλουμε και δεν θέλαμε το ΔΝΤ και δεν πιστεύω πως θα έπρεπε να έρθει στην Ελλάδα”. Ωστόσο, αποσαφήνισε ότι εάν μείνει, θα πρέπει να τηρήσει την συμφωνία χωρίς καμία προσθήκη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν θέλουμε να προστεθεί ούτε ένα “και”.

“Η συμφωνία αυτή δεν είναι καλή, δεν μας αρέσει, παρ όλα αυτά για να πάμε σε μία κατάσταση κανονικότητας την ακολουθούμε και την τηρούμε”, κατέληξε ο κ. Μπαλαούρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα