Βούτσης: Το ΕΣΡ επέδειξε θάρρος απέναντι στη διαπλοκή και την ανομία

Βούτσης: Το ΕΣΡ επέδειξε θάρρος απέναντι στη διαπλοκή και την ανομία
Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης Eurokinissi

Ο Πρόεδρος της Βουλής πρότεινε να επανεξεταστεί στη Συνταγματική Αναθεώρηση η απαίτηση για πλειοψηφία 4/5 στην ανάδειξη μελών που οδήγησε σε "παράλυση" την ανεξάρτητη αρχή.

Το θάρρος που επέδειξε το ΕΣΡ κατά της ανομίας και της διαπλοκής κατά τη διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών χαιρέτησε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης λίγες μόνο ώρες μετά την ανακήρυξη των πέντε προσωρινών δικαιούχων για τις άδειες γενικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας.

«Είμαι ευτυχής που το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης προχωράει και προχώρησε με θάρρος, διότι χρειάστηκε θάρρος απέναντι στην ανομία, τη διαπλοκή και τα ρέστα τα οποία έπαιξαν πάρα πολλοί, από πάρα πολλές πλευρές και σε πάρα πολλούς θεσμούς, για να μην υπάρξει ποτέ τακτοποίηση στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο της χώρας» ανέφερε ο κ. Βούτσης κηρύσσοντας την έναρξη σε Ημερίδα της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ανεξάρτητων Αρχών.

Μάλιστα, ο κ. Βούτσης συνεχάρη «απολύτως» το ΕΣΡ όχι μόνο για το θάρρος αλλά και για την «ομοφωνία», «την επιστημονικότητα» και την «ακρίβεια» του που είχε ως αποτέλεσμα να γίνει «τομή σε όλα τα ερίζοντα θέματα στα οποία υπήρχαν μέχρι τότε».

«Πιστεύω, ότι πολύ γρήγορα η χώρα και σε αυτόν τον τομέα θα έχει κάνει τα σωστά θεσμικά δημοκρατικά βήματα απέναντι σε κάποιες ρητορικές, που όλο και λιγότερο έχουν κοινό, για το ότι δεν ακολουθούνται τέτοιες δημοκρατικές διαδικασίες» εκτίμησε ο Πρόεδρος της Βουλής. Να ανοίξει η κουβέντα για τις ανεξάρτητες αρχές κατά τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε όμως και στην επικείμενη Συνταγματική Αναθεώρηση λέγοντας ότι θα πρέπει να «ανοίξει η κουβέντα για τις Ανεξάρτητες Αρχές». Πρότεινε, συγκεκριμένα, να επανεξεταστεί ο τρόπος επιλογής των μελών των Ανεξάρτητων Αρχών, «καθώς η διάταξη του άρθρου 101Α του Συντάγματος περί επιλογής των μελών τους με πλειοψηφία 4/5 της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής έχει οδηγήσει, ουκ ολίγες φορές, σε αδυναμία συγκρότησης και σε παράλυση της λειτουργίας τους».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα