Game of Thrones: Τι συμβολίζει το λευκό άλογο της Arya

Game of Thrones: Τι συμβολίζει το λευκό άλογο της Arya

Το πέμπτο επεισόδιο της όγδοης σεζόν σόκαρε μεγάλο μέρος του τηλεοπτικού κοινού, αλλά απογοήτευσε και πολλούς φανατικούς της σειράς. Οι θεωρίες για το λευκό άλογο του τελευταίου πλάνου.

Spoilers για όποιον δεν έχει δει το πέμπτο επεισόδιο της τελευταίας σεζόν

Το πέμπτο επεισόδιο του όγδοου κύκλου του Game of Thrones μας έφερε μια (καυτή σαν Δράκου) ανάσα πριν το γκράντε φινάλε της σειράς.

Και τελείωσε με μια σκηνή που προβλημάτισε ιδιαιτέρως το κοινό ως προς τους συμβολισμούς της. Με την Arya να φεύγει μέσα από το πύρινο χάος, με ένα άσπρο άλογο το οποίο εμφανίστηκε από το πουθενά σαν από “μηχανής Θεός”.

Ο σκηνοθέτης Michael Sapochnik αφιέρωσε μια εξαιρετική σεκάνς στη συνάντηση των δύο και το διαδίκτυο γέμισε αμέσως με θεωρίες.

Για κάποιους, η Arya που εκπαιδεύτηκε να γίνει ένα κορίτσι χωρίς όνομα και χωρίς παρελθόν, στο House of Black and White του Braavos, ήρθε μέσα από το σκοτάδι και φεύγει μέσα στο φως, το οποίο συμβολίζεται από το λευκό χρώμα του αλόγου. Επίσης, σε όλη την εξέλιξη της σειράς οι κεντρικοί ήρωες είχαν λευκά άλογα, ακόμη και η Mad Queen πριν αποκτήσει δράκους.

Υπήρχαν φυσικά και εκείνοι που “είδαν” αντιστοιχίες με εδάφια της Βίβλου. Συγκεκριμένα, κάποιοι φανς αναφέρθηκαν στους τέσσερις Καβαλάρηδες της Αποκάλυψης. Οι τέσσερις καβαλάρηδες συνήθως συμβολίζουν την Κατάκτηση, τον Πόλεμο, τον Λιμό και τον Θάνατο αντίστοιχα.

Στην παρακάτω αναφορά υπάρχει βέβαια ένα “λάθος” μιας και ο Θάνατος εμφανίζεται πάνω σε ένα “χλωμό” ή πρασινωπό άλογο, ενώ λευκό καβαλά ο φορέας της “Νίκης”.

Αν θεωρήσουμε ότι το άλογο είναι το “χλωμό της Αποκάλυψης” τότε πράγματι η Arya φεύγει ιππεύοντάς το για να σκοτώσει τη Dany συμβολίζοντας η ίδια τον Θάνατο. Η εκπαίδευσή της και το “βιογραφικό” της, κάνει την όλη θεωρία να φαντάζει ρεαλιστική.

Μην ξεχνάμε πως η Arya είπε στον Night King “όχι σήμερα” (not today) και τελικά, κατάφερε να σκοτώσει τον ίδιο τον Άρχοντα της Λήθης. Βέβαια, μέχρι τώρα, το show δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου τύπου αναφορές, παρά τα όσα γράφτηκαν στο Reddit.

Για άλλους, το άλογο ήταν στην ουσία ο Bran ο οποίος έκανε warg σε έναν από τους ίππους των Ντοθράκι και πήγε εκεί την κατάλληλη ώρα για να σώσει την αδερφή του. Τραγική ειρωνεία; Αν η Arya σκοτώσει την Καλίσι αφού θα έχει διαφύγει από το ολοκαύτωμά της με ένα ζώο όμοιο με το αγαπημένο του Khal Drogo.

 

Αυτό που δεν πρόσεξαν πολλοί τηλεθεατές είναι πως το κοριτσάκι που προσπάθησε να σώσει η Arya κρατούσε ένα παιχνίδι που ήταν ένα μικρό λευκό αλογάκι. Μόνο ως τυχαίο δεν μπορεί να εκληφθεί όλο αυτό. Η μικρή Stark ξεκινά να εκδικηθεί για τον πόνο που έφερε η Daenerys στο Westeros.

 

Επίσης, στο πρώτο επεισόδιο της τέταρτης σεζόν, την είδαμε πάνω σε ένα λευκό άλογο, όμοιο με του πατέρα της, Ned Stark, ο οποίος ήταν ένας εκ των εμπνευστών και εκπαιδευτών της.

 

Η όλη πορεία της Arya στο GoT συνδέεται απόλυτα με την έννοια της εκδίκησης. Από την εκτέλεση του πατέρα της μέχρι τη δημιουργία της λίστας της, είχε πάντα ως στόχο να πάρει το αίμα της πίσω για τα δεινά που πέρασε η οικογένειά της. Στο τέλος του επεισοδίου 4 της όγδοης σεζόν καβαλούσε ένα μαύρο άλογο για να φτάσει στο King’s Landing έτσι ώστε να βρει και να σκοτώσει τη Cersei.

Ο Hound την έστειλε μακριά από το Red Keep, μέσα στο χάος και την καταστροφή και εκείνη πρόσθεσε το τελευταίο -και σημαντικότερο- όνομα στη λίστα της.

Φυσικά, και μπορεί να μην υπάρχει κανένας συμβολισμός στην τυχαία εμφάνιση του αλόγου. Οι σεναριογράφοι άλλωστε έχουν κάνει αρκετές γκάφες στην ανάπτυξη της σεζόν που διανύουμε, οπότε μπορεί και αυτή η σεκάνς να ήταν απλώς τυχαία.

Μάλιστα, πάνω από 400.000 υπογραφές έχουν συλλεχθεί μέχρι τώρα έτσι ώστε να…. ξαναγυριστεί η τελευταία σεζόν από τους David Benioff and D.B. Weiss.

Οι απαντήσεις σε λίγες ημέρες. Θα έχουμε πολλά ακόμη να αναλύσουμε.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα