Αντιμετώπιση της πανδημίας και ψηφιόποιηση στα επιτεύγματα της κυβέρνησης

Αντιμετώπιση της πανδημίας και ψηφιόποιηση στα επιτεύγματα της κυβέρνησης
Θετικές οι γνώμες για την αντιμετώπιση της πανδημίας από την κυβέρνηση eurokinissi

Θετικές είναι για την κυβέρνηση οι κρίσεις των πολιτών σε ό,τι αφορά την διαχείριση της πανδημίας του νέου κορονοϊού αλλά και την ψηφιοποίηση του κράτους. Πώς αυτό αποτυπώνεται στην έρευνα της aboutpeople για το 20/20 του News 24/7.

Η μεγαλύτερη δοκιμασία για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μέσα στον πρώτο χρόνο της, ήταν αναμφίβολα η πανδημία του νέου κορονοϊού.

Η τεράστια αυτή υγειονομική κρίση, φαίνεται πως όχι μόνο δεν στοίχισε στην κυβέρνηση, αλλά κατέστησε τον αρμόδιο για την διαχείρισή της, τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, μεταξύ των πιο επιτυχημένων σε ό,τι αφορά τις κρίσεις των πολιτών, όπως καταδεικνύει η έρευνα της aboutpeople για το 20/20 του News24/7.

Η ίδια κρίση, ήταν αυτή που έδωσε την αφορμή για την επιτάχυνση του έργου και του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Κυριάκου Πιερρακάκη, με την ψηφιοποίηση πολλών διαδικασιών του Δημοσίου αλλά και την χρήση των sms τόσο για την ενημέρωση όσο και για την κυκλοφορία των πολιτών εν μέσω του lockdown.

Έτσι, περισσότεροι από 6 στους 10 πολίτες(60,9%) κρίνουν θετικά, ή μάλλον θετικά το έργο της κυβέρνησης στον τομέα της Υγείας ενώ οι αρνητικές ή μάλλον αρνητικές κρίσεις αγγίζουν το 37,4%.

Ιδιαίτερα επιτυχής για τους πολίτες είναι και ο τομέας της Ψηφιοποίησης του κράτους, ο οποίος αποτιμάται θετικά ή μάλλον θετικά από σχεδόν 7 στους 10(68,3%), με τις αρνητικές ή μάλλον αρνητικές κρίσεις να ανέρχονται στο 25%.

*Βρείτε όλες τις έρευνες και τις αναλύσεις τους στην ειδική ενότητα του NEWS 24/7,  “20/20”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα