Δυσαρέσκεια για την συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα στη μάχη με τον κορονοϊό

Δυσαρέσκεια για την συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα στη μάχη με τον κορονοϊό
Μεταφορά ασθενούς με Covid-19 σε ιδιωτική κλινική στην Θεσσαλονίκη Eurokinissi

Δυσαρεστημένος από την συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα Υγείας στην αντιμετώπιση της πανδημίας εμφανίζεται ένας στους δύο πολίτες στην έρευνα της aboutpeople για το 20/20 του NEWS 24/7

Δυσαρέσκεια για την συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα στην αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού εκφράζει ένας στους δύο πολίτες, σύμφωνα με την έρευνα της aboutpeople για το 20/20 του NEWS 24/7.

Είναι γεγονός ότι οι ιδιωτικές κλινικές δεν δέχονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας περιστατικά κορονοϊού και εάν ένας ασθενής απευθύνονταν σ’ αυτές και μετά το τεστ ήταν θετικός, τότε έπρεπε να διακομιστεί σε δημόσιο νοσοκομείο.

Επίσης οι ασθενείς στους οποίους τακτικές θεραπείες γίνονταν από ιδιωτικές δομές περίθαλψης θα έπρεπε να έχουν κάνει με δική τους ευθύνη τεστ, προκειμένου να πάνε εκεί για να λάβουν τη θεραπεία τους. Να επισημανθεί, ότι σε αυτή την τακτική των κλινικών η Κυβέρνηση προσπάθησε με καθυστέρηση να βρει κάποια λύση.

Βέβαια η κατάσταση πλέον έχει αλλάξει, με 2 ιδιωτικές κλινικές να δίνουν κλίνες για περιστατικά covid κάτι το οποίο όμως δεν καταγράφεται στην έρευνα αφού αυτή έγινε πριν ανακοινωθεί η συγκεκριμένη συνεργασία.

Έτσι, “Δυσαρεστημένο” ή “Μάλλον Δυσαρεστημένο” δηλώνει το 48,3% των πολιτών. “Ικανοποιημένο” ή “Μάλλον ικανοποιημένο” δηλώνει το 21,7% ενώ το 25,8% δηλώνει “Ούτε ικανοποιημένο, ούτε δυσαρεστημένο”. Το 4,2% απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση.

Εκείνο το οποίο επίσης καταλόγιζαν -και όχι αδίκως- οι πολίτες ήταν το μεγάλο κόστος των τεστ. Μέχρι να μπει πλαφόν στις τιμές που τα ιδιωτικά εργαστήρια χρέωναν το τεστ, είχαμε δει πολλές τάσεις αισχροκέρδειας ακόμη και από μεγάλες ιδιωτικές κλινικές. Βέβαια ειδικά στην αρχή το να διαθέτει κάποια δομή τον απαραίτητο εξοπλισμό είχε υψηλό κόστος, όμως δε δικαιολογούνταν η υψηλή τιμή.        

Ένας σημαντικός παράγοντας επίσης που θα πρέπει να διευκρινιστεί είναι και τα ιδιωτικά ασφαλιστήρια με το τοπίο σχετικά με το τι καλύπτεται και τι όχι, να παραμένει θολό για μεγάλο διάστημα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα