ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τζορτζ Φλόιντ

Έρευνα 20/20: Η οργή των Ελλήνων για τον φόνο του Φλόιντ. Βλέπουν ήττα του Τραμπ στις εκλογές

Ντόναλντ Τραμπ και διαδηλώσεις στις ΗΠΑ

Τις σκέψεις των Ελλήνων για τα όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ, μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ καταγράφει έρευνα της aboutpeople για το 20/20 του News 24/7. Πώς κρίνουν τους χειρισμούς του Ντόναλντ Τραμπ.

Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να φλέχονται από τις διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και η aboutpeople, κατέγραψε για το 20/20 του News 24/7, τι πιστεύουν οι Έλληνες για το γεγονός,τις αντιδράσεις, αλλά και τη διαχείριση του Ντόναλντ Τραμπ, ενόψει των αμερικανικών εκλογών τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Επτά στους 10 ερωτώμενους που γνωρίζουν για τη δολοφονία, αισθάνονται θυμό, το 27,5% στεναχώρια και το 4,1% αδιαφορία.

Λανθασμένοι οι χειρισμοί Τραμπ

Τρεις στους 4 κρίνουν αρνητικά τη διαχείριση της κατάστασης που έχει προκύψει από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ με το 11,3% να διαφωνεί. Άντρες, χαμηλής μόρφωσης και ηλικίες 35-54 είναι εκείνοι που δίνουν σχετικά υψηλότερη αξιολόγηση στον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Το 76,5% των ερωτώμενων θεωρεί ότι τα όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ αυτή την περίοδο θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εκλογών του Νοεμβρίου.

Προτιμούν Μπάιντεν

Σχεδόν οι μισοί (49,2%) δηλώνουν ότι προτιμούν να κερδίσει τις εκλογές ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, ενώ το 14,2% προτιμά τον νυν πρόεδρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ντόναλντ Τραμπ συγκεντρώνει 19,2% στους άντρες και μόνο 9,1% στις γυναίκες. Υψηλότερα ποσοστά του μ.ο. του συγκεντρώνει και στις ηλικίες 35-54 (18,9%) και σε όσους είναι χαμηλότερης μόρφωσης (18,2%).

Στο ερώτημα "ποιος πιστεύετε ότι θα εκλεγεί" ο Τζο Μπάιντεν συγκεντρώνει 33,8% και ο Ντόναλντ Τραμπ 27,2%.

*Στη έρευνα συμμετείχαν 827 άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών και πραγματοποιήθηκε στις 31/5 και 1/6.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τζορτζ Φλόιντ
SHARE: