Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: “Τον σκότωσε η πανδημία του ρατσισμού” –  Θρήνος στο μνημόσυνο

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: “Τον σκότωσε η πανδημία του ρατσισμού” –  Θρήνος στο μνημόσυνο
Στιγμιότυπο από την τελετή μνήμης στη Μινεάπολη. AP

Ρίγη συγκίνησης στην επιμνημόσυνη δέηση που πραγματοποιήθηκε στη Μινεάπολη. Μήνυση κατά του Τραμπ από οργάνωση ανθρωπίνων δικαωμάτων.

Σωπηλοί για 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα, δηλαδή όση ώρα βροσκόταν ο Τζορτζ Φλόιντ κάτω από το γόνατο του αστυνομικού, έμειναν όσοι συγκεντρώθηκαν στην τελετή μήμης που έγινε στην Μινεάπολη.

“Η πανδημία του ρατσισμού” οδήγησε στο θάνατό του είπε ένας απο τους δικηγόρους της οικογένειας, ο Μπέντζαμιν Κρουμ,  ενώ ο Αιδεσιμότατος Αλ Σάρπτον συγκίνησε με τα λόγια του:”Ήρθε η ώρα να σηκωθείτε και να πείτε “πάρτε το γόνατό σας από το λαιμό μας”, είπε.

“Δεν θα σταματήσουμε”, τόνισε αναφερόμενος στις διαδηλώσεις . «Θα συνεχίσουμε μέχρι να αλλάξουμε ολόκληρο το σύστημα δικαιοσύνης».

Τραγικές φιγούρες τα μέλη της οικογένειάς του με τον αδερφό του να διηγείται στιγμές από τα παιδικά τους χρόνια.

Το “παρών” έδωσαν ο κυβερνήτης της Μινεσότα, ο γερουσιαστής και ο δήμαρχος της Μινεάπολης.

Το Σάββατο θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση στη Βόρεια Καρολίνα όπου γεννήθηκε, και τη Δευτέρα στο Χιούστον, όπου μεγάλωσε και έζησε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του. Την Τρίτη θα γίνει ο ενταφιασμός του σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Εν τω μεταξύ, οι τρεις αστυνομικοί που κατηγορούνται για συνέργεια στην ανθρωποκτονία εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο δικαστήριο. Η εγγύηση ορίστηκε σε 1 εκατομμύριο δολάρια.

Μήνυση κατά Τραμπ

Στο μεταξύ, μήνυση κατά του Ντόναλντ Τραμπ, του υπουργού Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Γουίλιαμ Μπαρ και άλλων ομοσπονδιακών αξιωματούχων υπέβαλε η οργάνωση American Civil Liberties Union για την επίθεση έξω από τον Λευκό Οίκο τη Δευτέρα σε διαδηλωτές προκειμένου ο Αμερικανός πρόεδρος να φωτογραφηθεί με τη Βίβλο στο χέρι.

Ο Τραμπ και οι υπόλοιποι αξιωματούχοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ κατηγορούνται «για παραβίαση των συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών και για παράνομη συνωμοσία για να παραβιάσουν αυτά τα δικαιώματα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα