Έρευνα 20/20: Κούραση και αγανάκτηση τα κυρίαρχα συναισθήματα των πολιτών

Έρευνα 20/20: Κούραση και αγανάκτηση τα κυρίαρχα συναισθήματα των πολιτών
Shutterstock

Κούραση και αγανάκτηση τα αισθήματα που κυριαρχούν για τους πολίτες, με την συμπλήρωση ενός έτους από το πρώτο κρούσμα. Τι δείχνει η έρευνα της aboutpeople για το 20/20 του News 24/7

“Κούραση” και “αγανάκτηση” είναι οι δύο λέξεις που χαρακτηρίζουν τα συναισθήματα των Ελλήνων, όπως τα καταγράφει η έρευνα της aboutpeople για το 20/20 του NEWS 24/7  στην συμπλήρωση του ενός χρόνου από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος του νέου κορονοϊού στην χώρα μας.

Η “υπομονή” είναι η τρίτη λέξη που χαρακτηρίζει τα συναισθήματα των Ελλήνων, ενώ λιγότεροι είναι εκείνοι που εκφράζουν “αισιοδοξία”.

Έτσι, μετά από τρία lockdown, εναλλασσομενες περιόδους εφαρμογής και άρσης μέτρων περιορισμού και αντικρουόμενων πολλές φορές μηνυμάτων από πλευράς των αρμοδίων, το 45,2% των ερωτηθέντων εκφράζει την κούρασή του και αγανάκτηση το 30,5%.

Περίπου 1 στους 5(19,6%) δηλώνουν πως η “υπομονή” είναι η λέξη που περιγράφει καλύτερα τα αισθήματά του, ενώ “ασιοδοξία” είναι η χαρακτηριστικότερη λέξη για να περιγράψει τι αισθάνετε το 4,6%.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα