Μπάιντεν θέλουν για πλανητάρχη δύο στους τρεις Έλληνες

Μπάιντεν θέλουν για πλανητάρχη δύο στους τρεις Έλληνες

Τον Τζο Μπάιντεν έναντι του Ντόναλντ Τραμπ προτιμά για νικητή των αμερικανικών εκλογών η πλειονότητα των πολιτών, όπως απάντησε στην έρευνα της aboutpeople για το 20/20 του News 24/7.

Ντόναλντ Τραμπ ή Τζο Μπάιντεν; Το ερώτημα στο οποίο θα κληθούν στις 3 Νοεμβρίου να απαντήσουν οι πολίτες των ΗΠΑ, τέθηκε στους συμμετέχοντες στην έρευνα της aboutpeople για το 20/20 του News 24/7, με τον υποψήφιο των Δημοκρατικών να συγκεντρώνει τις προτιμήσεις.

Στο ερώτημα “Ποιος θέλετε να κερδίσει τις αμερικανικές εκλογές;”, δύο στους τρεις πολίτες(63,7%), “έδειξαν” τον Τζο Μπάιντεν. Πολύ μικρότερο ήταν το ποσοστό εκείνων που απάντησαν ότι επιθυμούν να κερδίσει τις εκλογές ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, φτάνοντας μόλις το 13,4%, ενώ το 22,9% απέφυγε να απαντήσει στη συγκεκριμένη ερώτηση.

Μάλιστα, το ποσοστό που προτιμά τον Μπάιντεν για επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, εμφανίζεται αυξημένο κατά 14,1% σε σχέση με τον περασμένο Ιούνιο, με το αντίστοιχο του Ντόναλντ Τραμπ να παραμένει σχεδόν αμετάβλητο (-0,8%).

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι η αύξηση στο ποσοστό του Μπάιντεν, μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου, είναι αντίστοιχη με την μείωση όσων αρνήθηκαν να απαντήσουν στις δύο έρευνες (36,2% τον Ιούνιο – 22,9% τον Σεπτέμβριο).

Αρνητική η αποτίμηση της προεδρίας Τραμπ

Το παραπάνω αποτέλεσμα, ενισχύεται και από την άποψη των πολιτών όταν καλούνται να κρίνουν τα 4 χρόνια της θητείας του Ντόναλντ Τραμπ στον προεδρικό θώκο.

Αρνητική είναι η αποτίμηση για το 78,8% των ερωτηθέντων, με το 55,7% να κρίνει την θητεία Τραμπ “αρνητικά” και το 23,1% “μάλλον αρνητικά”.

Θετική γνώμη για την τετραετία του μεγιστάνα εκφράζει μόλις το 4,4% και “μάλλον θετική” το 12,4%, ενώ ένα 4,4% δεν απάντησε στην συγκεκριμένη ερώτηση.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα