ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αμερικανικές εκλογές

Μπάιντεν θέλουν για πλανητάρχη δύο στους τρεις Έλληνες

Μπάιντεν θέλουν για πλανητάρχη δύο στους τρεις Έλληνες

Τον Τζο Μπάιντεν έναντι του Ντόναλντ Τραμπ προτιμά για νικητή των αμερικανικών εκλογών η πλειονότητα των πολιτών, όπως απάντησε στην έρευνα της aboutpeople για το 20/20 του News 24/7.

Ντόναλντ Τραμπ ή Τζο Μπάιντεν; Το ερώτημα στο οποίο θα κληθούν στις 3 Νοεμβρίου να απαντήσουν οι πολίτες των ΗΠΑ, τέθηκε στους συμμετέχοντες στην έρευνα της aboutpeople για το 20/20 του News 24/7, με τον υποψήφιο των Δημοκρατικών να συγκεντρώνει τις προτιμήσεις.

Στο ερώτημα "Ποιος θέλετε να κερδίσει τις αμερικανικές εκλογές;", δύο στους τρεις πολίτες(63,7%), "έδειξαν" τον Τζο Μπάιντεν. Πολύ μικρότερο ήταν το ποσοστό εκείνων που απάντησαν ότι επιθυμούν να κερδίσει τις εκλογές ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, φτάνοντας μόλις το 13,4%, ενώ το 22,9% απέφυγε να απαντήσει στη συγκεκριμένη ερώτηση.

ADVERTISING

Μάλιστα, το ποσοστό που προτιμά τον Μπάιντεν για επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, εμφανίζεται αυξημένο κατά 14,1% σε σχέση με τον περασμένο Ιούνιο, με το αντίστοιχο του Ντόναλντ Τραμπ να παραμένει σχεδόν αμετάβλητο (-0,8%).

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι η αύξηση στο ποσοστό του Μπάιντεν, μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου, είναι αντίστοιχη με την μείωση όσων αρνήθηκαν να απαντήσουν στις δύο έρευνες (36,2% τον Ιούνιο - 22,9% τον Σεπτέμβριο).

Αρνητική η αποτίμηση της προεδρίας Τραμπ

Το παραπάνω αποτέλεσμα, ενισχύεται και από την άποψη των πολιτών όταν καλούνται να κρίνουν τα 4 χρόνια της θητείας του Ντόναλντ Τραμπ στον προεδρικό θώκο.

Αρνητική είναι η αποτίμηση για το 78,8% των ερωτηθέντων, με το 55,7% να κρίνει την θητεία Τραμπ "αρνητικά" και το 23,1% "μάλλον αρνητικά".

Θετική γνώμη για την τετραετία του μεγιστάνα εκφράζει μόλις το 4,4% και "μάλλον θετική" το 12,4%, ενώ ένα 4,4% δεν απάντησε στην συγκεκριμένη ερώτηση.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αμερικανικές εκλογές
SHARE: