Οι Έλληνες θα μπουν στα μικρά καταστήματα, αλλά φοβούνται τα μέσα μεταφοράς

Οι Έλληνες θα μπουν στα μικρά καταστήματα, αλλά φοβούνται τα μέσα μεταφοράς

Πόσο έτοιμοι είμαστε για τη μετάβαση στην επόμενη μέρα; Τα καταστήματα άνοιξαν και τα ΜΜΜ μας "υποδέχονται" με υποχρεωτική μάσκα. Πώς αισθάνονται οι πολίτες σύμφωνα με έρευνα της aboutpeople για το "20/20" του NEWS 24/7.

Η πρώτη φάση της καραντίνας πέρασε και φτάσαμε στην άρση των μέτρων για τον κορονοϊό, διανύοντας την πρώτη εβδομάδα προσαρμογής στη νέα κανονικότητα.

Τα καταστήματα λιανικής άνοιξαν δειλά-δειλά με προφυλάξεις και η μάσκα μας συντροφεύει ως υποχρεωτικό μέτρο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Τα ευρήματα της έρευνας της aboutpeople για το “20/20” του NEWS 24/7 είναι ενδεικτικά της προσαρμογής μας και των νέων συνηθειών. Όπως φαίνεται, οι Έλληνες φαίνονται αρκετά άνετοι στο να επισκεφθούν ή να χρησιμοποιήσουν κλειστούς χώρους.

Τα μικρά μαγαζιά τροφίμων και τα σούπερ μάρκετ είναι στην κορυφή της σχετικής λίστας με 72,7% το καθένα, τα μικρά εμπορικά καταστήματα έπονται με 64,2% και ακολουθούν τα κομμωτήρια/κουρεία (60,6%) και οι τράπεζες (50,3%).

Πιο επιφυλακτικοί για τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα (38,4%) και για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (20%). Η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτώμενων λέει πάντως ναι στη χρήση μασκών σε κλειστό χώρο με το 53,2% να δηλώνει πως θα φοράει σίγουρα.

*Μπορείτε να βρείτε όλες τις έρευνες και τις αναλύσεις τους στην ειδική ενότητα του NEWS 24/7,  “20/20”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα