Πώς θέλουν οι Έλληνες να γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Πώς θέλουν οι Έλληνες να γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Η επιτροπή "Ελλάδα 2021" ετοιμάζεται να μπει στην τελική φάση των προετοιμασιών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση και οι Έλληνες καταθέτουν στην έρευνα της aboutpeople για το "20/20" του NEWS 24/7 τις προτιμήσεις τους για τους εορτασμούς.

Μία ημέρα μετά τις επίσημες ανακοινώσεις της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, η έρευνα της aboutpeople για το 20/20 του News 24/7 καταγράφει το πώς οι ίδιοι οι Έλληνες οραματίζονται τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Με αφορμή λοιπόν τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, οι ερωτηθέντες πιστεύουν πως το ελληνικό κράτος πρέπει να ρίξει το βάρος του κατά κύριο λόγο στη προβολή́ των αξίων της Ελληνικής επανάστασης και πως αυτές συνδέονται με το παρόν και το μέλλον της χώρας σε ποσοστό που φτάνει στο 65,3%, κάτι που άλλωστε καταγράφεται και στις προθέσεις της ίδιας της Επιτροπής για τον σχεδιασμό των εορτασμών.

Σε ποσοστό 43,5% οι Έλληνες πιστεύουν πως πρέπει να αναδειχθούν τα ιστορικά γεγονότα της εποχής, ενώ το 38,3% πιστεύει πως η κυβέρνηση πρέπει να επενδύσει στη διεθνή προβολή της χώρας και της επανάστασης του ‘21.

Μόλις το 7% απαντά πως πρέπει να γίνουν μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις ενώ ένα 11,8% απαντά πως δεν επιθυμεί εορταστμούς.

Ενδιαφέρον έχουν δε, και οι απαντήσεις για τα πρόσωπα του Αγώνα, τα οποία είχαν και τη σημαντικότερη συνεισφορά.

Στην πρώτη θέση με 75,7% είναι ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, και ακολουθούν Καποδίστριας, Καραϊσκάκης, Υψηλάντης, Φεραίος και πιο χαμηλά Μπουμπουλίνα και π. Πατρών Γερμανός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα