Πρωτοφανές το ποσοστό των Ελλήνων, που πιστεύει ότι ο ιός ξέφυγε από εργαστήριο

Πρωτοφανές το ποσοστό των Ελλήνων, που πιστεύει ότι ο ιός ξέφυγε από εργαστήριο

Μία διαδεδομένη θεωρία συνωμοσίας υποστηρίζει ότι ο κορονοϊός δημιουργήθηκε σε εργαστήριο της Γουχάν. Σύμφωνα με έρευνα της aboutpeople για το News 24/7, αυτή την άποψη συμμερίζονται και αρκετοί Έλληνες.

Η κυρίαρχη άποψη αναφορικά με την προέλευση του κορονοϊού υποστηρίζει ότι ο COVID-19 προέκυψε από την ψαραγορά της Γουχάν. Ωστόσο, αναπαράγεται και η θεωρία ότι ίσως να προέκυψε από το εργαστήριο Institute of Virology που βρίσκεται στην ίδια πόλη και κοντά στην ψαραγορά.

Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, όλα τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι ο νέος κορονοϊός προήλθε από νυχτερίδες στην Κίνα στα τέλη του 2019 και δεν πρόκειται για έναν ιό που κατασκευάστηκε σε εργαστήριο.

Η παραφιλολογία γύρω από την προέλευση του ιού έχει μπει στη φαρέτρα των επιχειρημάτων του Ντόναλντ Τραμπ κατά της Κίνας, η Αυστραλία ζητά και εκείνη να εκκινήσουν έρευνες προς αυτή την κατεύθυνση και η παγκόσμια κοινότητα ζητά να αντιμετωπιστεί πρώτα η κρίση και στη συνέχεια να υπάρξουν όλες οι απαντήσεις με πλήρη διαφάνεια.

Αυτή την άποψη τη συμμερίζονται όμως και αρκετοί Έλληνες. Τα στοιχεία έρευνας της aboutpeople για το News 24/7 δείχνουν πως 4 στους 10 πολίτες, θεωρούν πιθανό ένα ενδεχόμενο διασποράς του ιού από εργαστήριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 24,9% θεωρεί ότι ο ιός δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια απλή γρίπη και ότι όλο αυτή που ζήσαμε ήταν μια υπερβολή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα