Το προσφυγικό, σημαντικότερο ζήτημα για έναν στους τέσσερις Έλληνες

Το προσφυγικό, σημαντικότερο ζήτημα για έναν στους τέσσερις Έλληνες
Κάτοικοι του Προφήτη διαδηλώνουν κατά των μικρών προσφυγόπουλων που παρακολουθούν μαθήματα σε σχολείο της περιοχής (2016) AP

Με τον κορονοϊό και τις οικονομικές του επιπτώσεις, αλλά και τα εθνικά θέματα στο επίκεντρο, το μεταναστευτικό/ προσφυγικό παραμένει ένα από τα ζητήματα που οι πολίτες θεωρούν σημαντικά, σύμφωνα με έρευνα της aboutpeople για το "20/20" του NEWS 24/7.

Το προσφυγικό/μεταναστευτικό παραμένει ένα από τα ζητήματα που οι πολίτες θεωρούν σημαντικό για την Ελλάδα, την στιγμή που οι επιπτώσεις της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην οικονομία και την εργασία γίνονται μέρα με τη μέρα αντιληπτές και ενώ η Τουρκία κλιμακώνει σταθερά την προκλητικότητά της σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο.

Ένας στους 4 πολίτες (24,8%), όπως δείχνει η έρευνα της aboutpeople για το “20/20” του News 24/7, θεωρεί το μεταναστευτικό/προσφυγικό, το σημαντικότερο ζήτημα που αντιμετωπίζει η χώρα αυτή την περίοδο.

Το 43,4% θεωρεί πως το σημαντικότερο ζήτημα είναι η πορεία της Οικονομίας, ενώ η ανεργία ανησυχεί το 34,4% και η εξέλιξη στα ελληνοτουρκικά το 29%.

Οι μεταβολές στο βιοτικό επίπεδο αποτελούν πρωτεύον ζήτημα για το 19,7%, ενώ το 19,5% θεωρεί πως η πανδημία του νέου κορονοϊού είναι το σημαντικότερο ζήτημα για την χώρα την περίοδο που διανύουμε.

Η Παιδεία και η εγκληματικότητα απασχολούν επίσης την καθημερινότητα των Ελλήνων με το 7,2% και το 4,5% αντίστοιχα, να τα θεωρούν τα σημαντικότερα ζητήματα για την Ελλάδα.

*Μπορείτε να βρείτε όλες τις έρευνες και τις αναλύσεις τους στην ειδική ενότητα του NEWS 24/7,  “20/20”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα