Τι καιρό θα κάνει την Πρωτομαγιά – Πού θα έχει βροχές και ανέμους
Διαβάζεται σε 5'
Ηλιοφάνεια με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και θυελλώδεις βόρειους ανέμους στο Αιγαίο προβλέπονται σήμερα, Τετάρτη (30/04). Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ.
- 30 Απριλίου 2025 06:03
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα κεντρικά και νότια με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ανατολικά ηπειρωτικά και στα νησιά του Κεντρικού, Νοτίου και Ανατολικού Αιγαίου, σχεδόν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο και θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα, Τετάρτη (30/04).
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ στα στα Δωδεκάνησα από το απόγευμα θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τους ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο 3 με 5 και από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 22 με 24 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 20 και τοπικά στα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 21 βαθμούς Κελσίου.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού την Τετάρτη (30/04)
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα νότια.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο το βράδυ τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις και κυρίως στην Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 και στη νότια Κρήτη έως 21 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές. Στα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες από το απόγευμα.
Άνεμοι: Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 7 και τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 με βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά μέχρι το μεσημέρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Η πρόγνωση του καιρού την Πρωτομαγιά 01-05-2025
Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά πρόσκαιρα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και μέχρι το μεσημέρι τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Θα φτάσει στα δυτικά τους 26 με 27 βαθμούς, στα κεντρικά και βόρεια τους 23 με 25 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.
Η πρόγνωση του καιρού την Παρασκευή 02-05-2025
Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα μέχρι το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Η πρόγνωση του καιρού το Σάββατο 03-05-2025
Στην Κρήτη και τα νότια τμήματα των Δωδεκανήσων παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές έως τις απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ορεινά το μεσημέρι – απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά και βόρεια 3 με 5, στα ανατολικά και νότια 4 με 6 και το πρωί τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά και τα νότια.
Η πρόγνωση του καιρού την Κυριακή 04-05-2025
Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά.
Η ορατότητα το πρωί στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα.