Ο Αδόλφος Χίτλερ θα κερδίσει ξανά τις εκλογές στην Αφρική

Διαβάζεται σε 2'
Ο Αδόλφος Χίτλερ θα κερδίσει ξανά τις εκλογές στην Αφρική
ISTOCK

Σε μια μικρή εκλογική περιφέρεια της Ναμίμπια της Αφρικής οι πολίτες πρόκειται να επανεκλέξουν τον Αδόλφο Χίτλερ.

Καθώς οι ψηφοφόροι σε μια μικρή εκλογική περιφέρεια της Ναμίμπια ετοιμάζονται να προσέλθουν στις κάλπες την Τετάρτη, αναμένεται να επανεκλέξουν έναν τοπικό πολιτικό με ένα εντυπωσιακό όνομα: Άντολφ Χίτλερ Ουνόνα.

Ο 59χρονος Ουνόνα, είναι μέλος του South West Africa People’s Organization (SWAPO), του αριστερού κυβερνώντος κόμματος της χώρας από την ανεξαρτησία της από τη Νότια Αφρική το 1990.

Πρώτη φορά εκλέχθηκε σύμβουλος για την εκλογική περιφέρεια Ompundja, στην περιοχή Oshana της Ναμίμπια, το 2004, και επανεκλέχθηκε το 2015 και το 2020.

Μετά την εκλογή του το 2020, όπου συγκέντρωσε το 85% των ψήφων, ο Ουνονα δήλωσε σε τοπικό μέσο, The Namibian, ότι αποστασιοποιείται από τον ατυχές του ομόνυμο, λέγοντας ότι «δεν είχε επιλογή» στο όνομά του.

«Ο πατέρας μου μου έδωσε το όνομα Άντολφ Χίτλερ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχω τον χαρακτήρα ή μοιάζω με τον Άντολφ Χίτλερ της Γερμανίας», είπε ο Ουνονα. «Ο Χίτλερ ήταν ένα αμφιλεγόμενο πρόσωπο που αιχμαλώτισε και σκότωσε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Δεν είμαι σαν κι αυτόν».

Κατά την περίοδο της γερμανικής αποικιοκρατίας, από το 1884 έως το 1915, η Ναμίμπια υιοθέτησε ορισμένα γερμανικά ονόματα τα οποία χρησιμοποιούνται ακόμα και σήμερα στη χώρα.

Από το 1904 έως το 1908, η Γερμανική Αυτοκρατορία διέπραξε γενοκτονία κατά των λαών Ovaherero και Nama, σκοτώνοντας περίπου 70.000 ανθρώπους. Από το 2021 που η Γερμανία αναγνώρισε επίσημα τη γενοκτονία, οι ηγέτες της Ναμίμπια πιέζουν για αποζημιώσεις, μια διαδικασία που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Η γερμανική επιρροή παρέμεινε έντονη στη Ναμίμπια και μετά το τέλος της αποικιοκρατικής περιόδου, με ορισμένες περιοχές να φιλοξενούν ναζί που διέφυγαν από τη Γερμανία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ένα άρθρο της New York Times του 1976 περιέγραφε πώς ορισμένοι Γερμανο-Ναμιμπιανοί χαιρετούσαν ακόμα ο ένας τον άλλον λέγοντας «Heil Hitler».

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της εκλογικής επιτροπής της χώρας, ο Ουνονα αναμένεται να κερδίσει ξανά τη θέση του στις εκλογές της φετινής χρονιάς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα