Ολυμπιακός – Βίρτους Μπολόνια 109-77: Σαρωτικοί οι Πειραιώτες

Διαβάζεται σε 3'
Ολυμπιακός – Βίρτους Μπολόνια 109-77: Σαρωτικοί οι Πειραιώτες
EUROLEAGUE 2025-2026 / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ. KLODIAN LATO / EUROKINISSI

Ο κόσμος του έδωσε αγάπη και ενέργεια κι ο Ολυμπιακός πάτησε το βράδυ της Παρασκευής (6/2) το τούρμπο. Διέλυσε με 109-77 την Βίρτους Μπολόνια, με ρεκόρ δεκαλέπτου (37 πόντοι στο δεύτερο) και με πλουραλισμό στην επίθεση.

Ένα από τα πιο όμορφα βράδια της σεζόν ήταν αυτό της Παρασκευής (6/2) για τον Ολυμπιακό και για τον κόσμο του.

Όπως γράφει το Sport24, η ομάδα του Πειραιά διέλυσε με 109-77 την Βίρτους Μπολόνια για την 27η αγωνιστική της EuroLeague, ανέβηκε στο 17-9 (10-3 εντός και 7-6 εκτός έδρας) και συνεχίζει σε τροχιά τετράδας στην κανονική περίοδο για το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αποθεώθηκε πριν από το τζάμπολ, αλλά και κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, στην οποία οι Πειραιώτες ήταν σαρωτικοί. Έβαλαν 37 πόντους στη δεύτερη περίοδο (ρεκόρ δεκαλέπτου στην ιστορία τους στη διοργάνωση) και χάρισαν μία μοναδική παράσταση στο κοινό τους.

Σάσα Βεζένκοβ (20 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ) και Τάιλερ Ντόρσεϊ (18 πόντοι, 5 τρίποντα σε 20 λεπτά) ήταν on fire, όσοι πάτησαν παρκέ βοήθησαν σε μία συνολικά πολύ ζεστή βραδιά που είχε αποθέωση για όλους.

Στο 12-15 έπεσε η Βίρτους (8-5 εντός και 4-10 εκτός έδρας), με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς ήρεμο, αλλά πολύ απογοητευμένο. Δεν πίστευε αυτά που έβλεπε στο παρκέ του ΣΕΦ, από μία ομάδα την οποία χαρακτηρίζουν η σκληράδα και το πείσμα, αλλά έχει τεράστια σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της.

Ο MVP
Τάιλερ Ντόρσεϊ και Σάσα Βεζένκοβ ήταν για ακόμα μία φορά υπέροχοι. Ακαταμάχητοι. Ασυναγώνιστοι. 18 έβαλε ο πρώτος, 20 έβαλε ο δεύτερος που γέμισε τη στατιστική του. Μοιράζονται το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της αναμέτρησης κι ας ήταν η αξιολόγηση του Βεζένκοβ σχεδόν διπλάσια από εκείνη του Ντόρσεϊ.

Ο αγώνας
Με Γουόκαπ, Ντόρσεϊ, Γουορντ, Βεζένκοβ, Μιλουτίνοβ άνοιξε το ματς ο Ολυμπιακός, που είχε 2/2 τρίποντα για να απαντήσει στα 2/3 της Βίρτους. Οι Ιταλοί μπήκαν καλύτερα στο ματς, κράτησαν το προβάδισμα με σκληράδα στην άμυνα, τελείωσαν τις φάσεις κοντά στο καλάθι για το 16-21 στο 8′ και ανάγκασαν τους γηπεδούχους να κάνουν τέσσερα λάθη. Ο Βεζένκοβ έβαλε μπροστά τους Πειραιώτες στο τέλος της περιόδου (24-23) και έφτασε τους 10.

Στις αρχές της δεύτερης ο Τζόσεφ με τρίποντο έγραψε το 31-25, ο Βεζένκοβ συνέχισε να σκοράρει κατά ριπάς, ο Τζόσεφ έβαλε κι άλλο μακρινό σουτ για το 39-28 στο 14′ κι ο Τζόουνς τελείωσε αιφνιδιασμό για το +13 στα μέσα της περιόδου. Τι ακολούθησε; Ένα τσουνάμι ενέργειας, για το 49-28 στο 16′, με τον Φουρνιέ να βάζει το ένα καλάθι πίσω από το άλλο. Το 61-34 του ημιχρόνου τα έλεγε όλα για την εικόνα και των δύο ομάδων. 37-11 το δεύτερο δεκάλεπτο.

Ο Ντόρσεϊ άνοιξε το β’ μέρος με δύο τρίποντα για το 67-38, έβαλε και 3/3 βολές για το 70-40 στο 23′, η διαφορά όλο και μεγάλωνε, πήγε στους 39 στο τέλος της τρίτης με μακρινό σουτ του Ντόρσεϊ και ο Μπαρτζώκας είχε την ευκαιρία να πάει σε διαχείριση λεπτών και ενέργειας. Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν εντελώς διαδικαστικού χαρακτήρα, με τους Πειραιώτες να σκέφτονται από πολύ νωρίς το επόμενο challenge, το κυριακάτικο ματς με τον Προμηθέα.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Νέντοβιτς, Αλιάγκα, Πέτεκ

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-23, 61-34, 89-50, 109-77

Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Στην 28η αγωνιστική ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τον Ερυθρό Αστέρα (12/2 στις 21:15), ενώ η Βίρτους Μπολόνια θα αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη (12/2 στις 19:30).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα