Μητσοτάκης: Απορρίπτω κατηγορηματικά τις πρόωρες εκλογές

Διαβάζεται σε 3'
Μητσοτάκης: Απορρίπτω κατηγορηματικά τις πρόωρες εκλογές
EUROKINISSI

Στο αφήγημα της πολιτικής σταθερότητας επενδύει ακόμη περισσότερο ο πρωθυπουργός, διαψεύδοντας όμως τα σενάρια πρόωρων εκλογών λόγω δημοσκοπικής ανάκαμψης της ΝΔ.

Κατηγορηματικά “όχι” σε πρόωρες εκλογές και ανασχηματισμό λέει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα iefimerida.

“Απορρίπτω κατηγορηματικά οποιαδήποτε συζήτηση για πρόωρες εκλογές λόγω δημοσκοπικής ανάκαμψης”, δήλωσε ειδικότερα ο κ. Μητσοτάκης, επιμένοντας ότι σκοπός του είναι να εξαντλήσει τον εκλογικό κύκλο.

Χαρακτήρισε την πολιτική σταθερότητα συγκριτικό πλεονέκτημα στη χώρα και τόνισε:Δεν θα οδηγήσω τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, διακινδυνεύοντας αυτό το επιχείρημα που δείχνει ότι αυτή η κυβέρνηση μπορεί να πάρει γρήγορα αποφάσεις και να δράσει προς όφελος των πολιτών.” 

Ο κ.Μητσοτάκης ξέκοψε επίσης και τον ανασχηματισμό, λέγοντας ότι “σε τέτοια περίοδο έχουμε πολλή δουλειά και ένα κυβερνητικό σχήμα που δουλεύει ικανοποιητικά.” 

Εκτίμησε ότι εάν η σύγκρουση στο Ιράν παραταθεί με επιπτώσεις στη ροή του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, θα υπάρχουν επιπτώσεις και στην ευρωπαϊκή και στην ελληνική οικονομία. “Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα”, δήλωσε, χωρίς να διευκρινίσει ποια επιπλέον μέτρα θα εξετάσει. Δεν έδειξε πάντως αισιόδοξος για χαλάρωση των δημοσιονομικών κανόνων της ΕΕ.

“Ποτέ δεν ξεδιπλώνουμε όλες τις παρεμβάσεις μας από την πρώτη στιγμή”, είπε ειδικότερα ο πρωθυπουργός. ”Έχουμε υπόψη και άλλα μέτρα στήριξης”, συνέχισε και πρόσθεσε: “Στηρίξαμε την κοινωνία και σε Covid και σε ενεργειακή κρίση – αλλά θα πρέπει να δούμε πως θα εξελιχθεί το φαινόμενο.”

Χαρακτήρισε άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης την ασφάλεια της χώρας και την προστασία της Κύπρου. “Στείλαμε σαφές μήνυμα ότι η Κύπρος δεν πρέπει να αισθάνεται μόνη και κινητοποιήσαμε και άλλες ευρωπαϊκές χώρες”, δήλωσε ο κ.Μητσοτάκης, τονίζοντας πάντως ότι “και μόνοι μας θα τη στηρίζαμε”.

Εκτίμησε ότι καθώς οι Έλληνες επένδυσαν το υστέρημά τους στην αποτρεπτική δυνατότητα της χώρας, βλέπουν πως τα λεφτά τους πιάνουν τόπο. Εξέφρασε ικανοποίηση και υπερηφάνεια καθώς όπως είπε οι Ένοπλες Δυνάμεις μας σε μια κρίσιμη συγκυρία μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε δε πως από τη στιγμή που δόθηκε η εντολή -ο υπουργός Άμυνας έκανε την εισήγηση, ο ίδιος την αποδέχθηκε και συζητήθηκε δια περιφοράς στο ΚΥΣΕΑ- σε πέντε ώρες τα πλοία απέπλευσαν και τα αεροπλάνα ήταν την ίδια μέρα στην Κύπρο.

Και διερωτήθηκε με νόημα: “Τι θα συνέβαινε αν είχαμε μία κυβέρνηση συνεργασίας και έπρεπε να συνεννοηθώ με άλλους πολιτικούς αρχηγούς για το αν θα στείλουμε φρεγάτες ή όχι στην Κύπρο;” 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα