Τι ντύθηκες φέτος στα Οσκαρ;

Διαβάζεται σε 6'
Η Emma Stone
Η Emma Stone Jordan Strauss/Invision/AP

Την ώρα που ο πόλεμος μαίνεται για 16η ημέρα κα οδεύει προς τη 17η, το κόκκινο χαλί των Όσκαρ χτενίστηκε άψογα για να το περπατήσουν υπέροχες γόβες και καλογυαλισμένα Oxford.

Ετσι και έγινε λοιπόν, χωρίς να ανοίξει μύτη και χωρίς τίποτα να θυμίζει πως στην αντιπέρα του κόσμου βόμβες εκτοξεύονται βόμβες, αναχαιτίζονται. Με λάμψεις και κρότο. Εδώ ας κρατήσουμε τις λάμψεις. Αλλωστε ήταν εκεί και η Αnna Wintour.

Θα μου πεις τι περίμενες; Να είναι όλοι ντυμένοι στα μωβ ή να φοράνε πλερέζες; Oχι, αλλά όσοι αναλύουμε τη μόδα έχουμε τη μανία να βλέπουμε μια σημειολογική αναφορά πίσω από όλα, οπότε ανέμενα κι εγώ να έγερνε προς τα κάπου η συνολική αίσθηση – προς την υπερβολή ως αντίδραση ή προς τη στυλιστική «ησυχία» με σεβασμό και διακριτικότητα.

Η Anna Wintour και η Anne Hathaway
Η Anna Wintour και η Anne Hathaway AP Photo/Chris Pizzello

Όμως, μάλλον γελάω με τον εαυτό μου που επιμένω να πιστεύω ότι κάτι κάπως θα έλεγαν τα ρούχα σήμερα – μια τέτοια περίσταση είναι πάνω από πολέμους. Ισως αργότερα στις απονομές να ειπωθεί κάτι, αλλά γιατί να χαλάσει κάποιος τη – μία τον χρόνο – τόσο μεγάλη ευκαιρία του να επιβεβαιώσει ότι ανήκει στα αστέρια του παγκόσμιου στερεώματος;

Τι είδαμε; Περίφημα gowns μεγάλων οίκων με τον Louis Vuitton να ντύνει δύο κυρίες υποψήφιες που έφθασαν πουρνό πουρνό και τις χαρήκαμε: η Renate Reinsve υπέρκομψη μέσα σε ένα μίνιμαλ ασύμμετρο εκθαμβωτικό κόκκινο φόρεμα απέναντι στην έτερη υποψήφια Chase Infinity που ενδύθηκε ένα μωβ εντυπωσιακό, custom επίσης LV για το οποίο παντού γράφουν ότι χρειάστηκαν 750 ώρες δουλειάς για να τελειοποιηθεί – απορίας άξιον γιατί να καταναλώσεις τόσο χρόνο για να φτιάξεις αυτό το ακατανόητο φόρεμα, που μοιάζει στα μάτια μου σαν δύο που τα ένωσες γρήγορα γρήγορα.

Η Emma Stone
Η Emma Stone Jordan Strauss/Invision/AP

Αν όμως θέλαμε να δώσουμε ένα Οσκαρ στον οίκο σήμερα, εγώ θα το έδινα για το Louis Vuitton φόρεμα της Emma Stone, όχι τόσο γιατί είναι το πιο αριστουργηματικό φόρεμα που έχω δει, αλλά γιατί είναι από τα πιο θηλυκά που έχει φορέσει η Εmma που της ταιριάζει σαν δεύτερο δέρμα – κατά τη γνώμη μου η μούσα του Λάνθιμου ντύνεται άνισα, άλλοτε ωραία άλλοτε όχι. Σήμερα πάντως έλαμψε και με το παραπάνω.

Χαμός έγινε με το Chanel ροζ κόκκινο της Jessie Buckley – πόσο γλυκούλα και πόσο αμήχανη δημιουργία με τα τόσα μέτρα ροζ υφάσματος να τονίζονται από έναν -ασύνδετο συνολικά- κόκκινο μπούστο. Η ίδια όμως πρέπει να το χάρηκε πολύ το φόρεμα, οπότε, χαλάλι.

Η Teyana Taylor
Η Teyana Taylor Jordan Strauss/Invision/AP

Η φίλη της, όπως μας είπε, Sarah Burton, έραψε για την Εlle Fanning ένα φόρεμα Givenchy αληθινά υψηλών προδιαγραφών Υψηλής Ραπτικής – πλούσιο, μεγαλοπρεπές, μοναδικό. Λίγο σαν νυφικό, αλλά δεν πειράζει γιατί η Elle συγκινημένη γενικώς πάρα πολύ και μόνο που ήταν εκεί, είπε ότι λάτρεψε το φόρεμα. Και καλά έκανε.

Μικρή διακοπή για δύο σχόλια για τους άνδρες:
Ξεχώρισαν…

Ο Adrien Brody και η Georgina Chapman
Ο Adrien Brody και η Georgina Chapman ΑP Photo/John Locher

Ο Damson Idris, ο Αγγλο-Νιγηριανός ηθοποιός ντυμένος με υπέροχο Prada και με μία καταπληκτική Marquise Blue Diamond καρφίτσα δημιουργία του ιδίου για το brand του Didris.
Ο Joe Alwyn υπέροχος με λυμένο παπιγιόν του Valentino λουκ του.

Ο Damson Idris
Ο Damson Idris Richard Shotwell/Invision/AP

Ο Adrien Brody πάντα σικ, φέτος μας άφησε άφωνους με το εντυπωσιακό του κόσμημα της αγαπημένης καλλιτέχνιδας και σχεδιάστριας Elsa Jin.
Ο Hudson Williams με εξαιρετικό Balenciaga κοστούμι και Bvlgari κοσμήματα.
Πόσο χάλι το καφέ σακάκι του Kieran Culkin – γιατί, γιατί, γιατί;

Zoe Saldana στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ
Zoe Saldana στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ Jordan Strauss/Invision/AP

Και τέλος…

Απίθανη η Rose Βyrne (την αγαπώ χρόνια – πρώτη φορά την απήλαυσα στο Damages του 2007 με την Glen Close) στην κεντημένη Dior τουαλέτα.
Πολύ τρυφερά σέξι η Misty Copeland με ένα παράξενα κομψό και ιδιαίτερο look David Koma.
Απρόσμενα hot η Gwyneth Paltrow με custom Armani.
Κρίμα η Ντέμι, σε ανατριχιάζει και με αυτά τα φτερά Gucci ακόμη περισσότερο.

Η Felicity Jones στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ
Η Felicity Jones στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ Jordan Strauss/Invision/AP

Πόσο τέλειο πάνω στην Kate Hudson ένα έτερο ακόμη καταπληκτικό Armani (και εδώ να σημειώσουμε πως τα τελευταία χρόνια έχει εκτοξευθεί η Υψηλή του Ραπτική με την έννοια ότι ντύνει κόκκινα χαλιά όπως άλλοι παραδοσιακοί του είδους οίκοι).
Εντυπωσιακότατο και το Valentino της Anne Hathaway που το υποστήριξε πολύ παρότι το ρούχο εκτεινόταν ιδιαιτέρως για τις αναλογίες της.
Last but not least η Teyana Taylor με το ωραιότερο Chanel της βραδιάς. Την άφησα τελευταία για να κλείσουμε με την πιο γλυκιά γεύση.

Σχετικό Άρθρο

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα