Όσκαρ 2026: Η συγκλονιστική ομιλία μητέρας παιδιού που σκοτώθηκε στο Ουβάλντε

Διαβάζεται σε 1'
Όσκαρ 2026: Η συγκλονιστική ομιλία μητέρας παιδιού που σκοτώθηκε στο Ουβάλντε
Joshua Seftel, Gloria Cazares, Conall Jones, Steve Hartman AP Photo/Chris Pizzello

Μία από τους παραλήπτες του Όσκαρ για το Καλύτερο Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους ήταν η μητέρα ενός παιδιού που σκοτώθηκε στην επίθεση στο δημοτικό σχολείο του Ουβάλντε στο Τέξας, το 2022.

Το «All the Empty Rooms», μια ταινία μικρού μήκους για παιδιά που έχασαν τη ζωή τους σε επιθέσεις με όπλα σε σχολεία, απέσπασε το βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους στα Όσκαρ 2026.

Μία από τους παραλήπτες του βραβείου ήταν η μητέρα ενός παιδιού που σκοτώθηκε στην επίθεση στο δημοτικό σχολείο του Ουβάλντε στο Τέξας, το 2022.

«Από εκείνη την ημέρα, το δωμάτιό της έχει παγώσει στον χρόνο», είπ η Gloria Cazares.

«Η Jackie είναι κάτι παραπάνω από ένας τίτλος στις ειδήσεις. Είναι το φως και η ζωή μας. Η ένοπλη βία είναι πλέον η Νο. 1 αιτία θανάτου για παιδιά και εφήβους. Πιστεύουμε ότι αν ο κόσμος μπορούσε να δει τα άδεια δωμάτιά τους, θα ήμασταν μια διαφορετική Αμερική».

Σχετικό Άρθρο

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα