Πέθανε η Sugar, το πρώτο σκυλί που εισήχθη στο Surfer’s Hall of Fame
Διαβάζεται σε 2'
Η Sugar, το σκυλί που έκανε σερφ, το πρώτο σκυλί που εισήχθη στο Surfer’s Hall of Fame, πέθανε σε ηλικία 16 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο.
- 31 Μαρτίου 2026 18:53
Η Sugar, το σκυλί που έκανε σερφ, το πρώτο σκυλί που εισήχθη στο Surfer’s Hall of Fame και που περνούσε τις μέρες του έξω από το νερό παρηγορώντας βετεράνους ως αφοσιωμένος σκύλος θεραπείας, πέθανε τη Δευτέρα (30/3) έπειτα από μάχη με τον καρκίνο.
Σύμφωνα με το Associated Press, η πέντε φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σερφ σκύλων 16χρονη σκυλίτσα, που είχε διασωθεί και ζούσε στο Χάντινγκτον Μπιτς πέθανε «στην αγκαλιά του μπαμπά της», όπως ανέφερε ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Instagram.
“Ζούσε για να χαρίζει χαμόγελα, να προσφέρει εθελοντικά, να τα δίνει όλα!! να αλλάξει για πάντα το dog surfing!!! ευχαριστούμε που αγαπήσατε τη Sugar”, ανέφερε η ανάρτηση. “Αντίο, Sugar μου… δεν μπορώ να πιστέψω ότι γράφω αυτό… θα μου λείψεις τόσο πολύ”.
Η Sugar βρέθηκε ως αδέσποτη και, με τα χρόνια, η αγάπη της για τα κύματα και το φυσικό της ταλέντο ανέβασαν το σερφ σκύλων σε νέα επίπεδα.
Φορώντας σωσίβιο, οι θεατές την παρακολουθούσαν με θαυμασμό καθώς η λευκή σκυλίτσα ισορροπούσε στη σανίδα της, καβαλώντας το ένα κύμα μετά το άλλο μέχρι την ακτή, άλλοτε με τον ιδιοκτήτη της, Ράιαν Ράσταν, στο πλευρό της και άλλοτε μόνη της.
Μάλιστα, το 2024, τα αποτυπώματα των πατουσών της προστέθηκαν δίπλα στα αποτυπώματα χεριών και ποδιών πολλών άλλων διάσημων σέρφερ, στο Χάντινγκτον Μπιτς, όταν εισήχθη στο Hall of Fame.