“Πληρωμένη” απάντηση Μακρόν στον Βασιλιά Κάρολο για τα γαλλικά: ”Θα ήταν σικ”
Διαβάζεται σε 2'
Πληρωμένη απάντηση του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, στον Βασιλιά Κάρολο μετά την ατάκα του προς τον Ντόναλντ Τραμπ ότι ”αν δεν ήταν οι Βρετανοί, οι Αμερικανοί θα μιλούσαν γαλλικά”
- 29 Απριλίου 2026 16:41
Ο Εμανουέλ Μακρόν δεν άφησε ασχολίαστα όσα είπε ο Βασιλιάς Κάρολος κατά την συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια της οποίας ανέφερε χαριτολογώντας ότι ”αν δεν ήταν οι Βρετανοί, οι Αμερικανοί θα μιλούσαν γαλλικά’‘.
”Αυτό θα ήταν σικ!”, έγραψε ο Εμανουέλ Μακρόν, αναδημοσιεύοντας το βίντεο του βασιλιά Καρόλου.
Η ατάκα του βασιλιά της Βρετανίας προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου στον Λευκό Οίκο την Τρίτη, μόνο τυχαία δεν ήταν βέβαια.
Ο Κάρολος αναφερόταν σε παλαιότερα σχόλια του Τραμπ προς Ευρωπαίους συμμάχους, τους οποίους έχει κατηγορήσει ότι ”επαναπαύονται” στην αμερικανική άμυνα από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός τον Ιανουάριο, ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι χωρίς τη βοήθεια των ΗΠΑ στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ”θα μιλούσατε γερμανικά και λίγα ιαπωνικά’‘.
”Πρόσφατα σχολιάσατε, κύριε Πρόεδρε, ότι αν δεν ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι ευρωπαϊκές χώρες θα μιλούσαν γερμανικά. Να τολμήσω να πω ότι, αν δεν ήμασταν εμείς, θα μιλούσατε γαλλικά”, τόνισε με νόημα ο Κάρολος.
Ο Κάρολος αναφερόταν συγκεκριμένα στις περιοχές της Βόρειας Αμερικής με βρετανικές και γαλλικές ρίζες, όπου οι δύο αποικιακές δυνάμεις συγκρούστηκαν για τον έλεγχο της ηπείρου πριν από την αμερικανική ανεξαρτησία, πριν από περίπου 250 χρόνια.