Νίκαια: Εργαζόμενη απώθησε με σφουγγαρίστρα ληστή που την απείλησε με όπλο – Η μαρτυρία της

Διαβάζεται σε 3'
Νίκαια: Εργαζόμενη απώθησε με σφουγγαρίστρα ληστή που την απείλησε με όπλο – Η μαρτυρία της
Glomex

Κινηματογραφική ληστεία σε ζαχαροπλαστείο στη Νίκαια, με υπάλληλο να απωθεί τον δράστη με σφουγγαρίστρα όταν κατάλαβε ότι το όπλο ήταν ψεύτικο. Πως περιέγραψε η ίδια το περιστατικό.

Κινηματογραφική ληστεία εκτυλίχθηκε το βράδυ της Κυριακής (5/7) σε ζαχαροπλαστείο στη Νίκαια, όταν ένας επίδοξος ληστής επιχείρησε να αποσπάσει χρήματα από το ταμείο, ωστόσο η υπάλληλος αντέδρασε και προσπάθησε να τον απωθήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, λίγο μετά τις 22:00, ένας άνδρας περίπου 50 ετών, φορώντας μπλε καπέλο και μαύρη χειρουργική μάσκα, μπήκε στο κατάστημα και κατευθύνθηκε προς το ταμείο, ζητώντας από την εργαζόμενη να του παραδώσει τις εισπράξεις της ημέρας.

Ο δράστης έβγαλε από το τσαντάκι του ένα πιστόλι και απείλησε την υπάλληλο.

Η γυναίκα προσπάθησε να προστατευθεί και επιχείρησε να κρυφτεί πίσω από τις βιτρίνες του καταστήματος. Ο ληστής τη σημάδεψε και πάτησε τη σκανδάλη, ωστόσο το όπλο αποδείχθηκε ψεύτικο και τα «πυρά» ήταν άσφαιρα.

Μόλις η υπάλληλος αντιλήφθηκε ότι δεν διέτρεχε άμεσο κίνδυνο, άρπαξε μία σφουγγαρίστρα και άρχισε να απωθεί τον δράστη με το κοντάρι, ενώ εκείνος κατάφερε να αρπάξει όσα μετρητά πρόλαβε πριν τραπεί σε φυγή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την 21η φορά που το συγκεκριμένο ζαχαροπλαστείο γίνεται στόχος ληστών ή διαρρηκτών. Οι αστυνομικές αρχές διεξάγουν έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

Όσα είπε η υπάλληλος για την ληστεία: “Τον χτύπαγα για να φύγει”

«Μπαίνω μέσα στο μπάνιο, έχω ετοιμάσει την σφουγγαρίστρα, βγαίνω έξω και ξεκινάω πίσω από τα ψυγεία. Φτάνω στο σημείο του ταμείου και βλέπω με την άκρη του ματιού μου πως έχει μπει κάποιος κύριος. Έρχεται σιγά προς εμένα. Τον κοίταγα, φόραγε μάσκα. Του είπα καλησπέρα και είδα πως φορούσε γάντια. Εκεί κατάλαβα πως μάλλον δεν είναι πελάτης», λέει η υπάλληλος στο MEGA.

«Εκείνη τη στιγμή έβγαλε το όπλο, το είχε κοντά στο σώμα του και είπε “ληστεία”. Του είπα “σε παρακαλώ μην με πειράξεις” και απάντησε “όχι, πάρε μια σακούλα και βάλε τα λεφτά του ταμείου”. Τράβηξα μια σακούλα, την άνοιξα και πήγα προς το ταμείο να του δώσω τα λεφτά γιατί έτσι και αλλιώς ο ιδιοκτήτης έχει πει “ότι και να γίνει δώστε τα να φύγει”, να μην μας πειράξει.

Γύρισε το κεφάλι του προς την πόρτα για να δει αν μπαίνει κάποιος. Έχω κουμπί πανικού (κάτω από το ταμείο) και εκείνη τη στιγμή μπόρεσα, το πάτησα και έσκυψα κάτω από τα ψυγεία.

Όταν μπήκα πίσω από τα ψυγεία άρχισε και πυροβολούσε και εκεί κατάλαβα πως ήταν καψούλια. Πήρα την σφουγγαρίστρα και άρχισα και τον βάραγα», συμπλήρωσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα