Συλλαλητήριο για το Μακεδονικό: Διαφωνία για το φερόμενο μέλος της “Απέλλα”

Συλλαλητήριο για το Μακεδονικό: Διαφωνία για το φερόμενο μέλος της “Απέλλα”
Φωτογραφία από τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα Eurokinissi

Εισαγγελέας και ανακριτής είχαν διαφορετική άποψη για την προφυλάκιση του φερόμενου μέλους της ακροδεξιάς οργάνωσης.

Στη ΓΑΔΑ θα παραμείνει κρατούμενος ο συλληφθείς του συλλαλητηρίου κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, ο οποίος φέρεται να είναι και μέλος της ακροδεξιάς οργάνωσης «Απέλλα». Εισαγγελέας και ανακριτής διαφώνησαν ως προς την ποινική μεταχείρισή του.

Πλέον το λόγο έχει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών το οποίο της επόμενες ημέρες καλείται να άρει τη διαφωνία μεταξύ των δύο λειτουργών της Δικαιοσύνης. Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί σχετικά άμεσα, ενώ μέχρι τότε ο κατηγορούμενος, που εμπλέκεται και και στην επίθεση στο κοινωνικό στέκι «Φαβέλα» στο Μικρολίμανο, θα κρατηθεί στη ΓΑΔΑ.

Αντίθετα, ελεύθεροι -ορισμένοι με την επιβολή περιοριστικών όρων- αφέθηκαν οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, πέντε άνδρες κι μία γυναίκα. Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκαν τις σε βάρος τους κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως δεν συμμετείχαν σε επεισόδια. Όπως φέρονται να ισχυρίστηκαν, συνελήφθησαν μακριά από τα σημεία όπου σημειώθηκαν αναταραχές, ενώ αρκετοί ισχυρίστηκαν ότι εκείνη την ώρα επιχειρούσαν να απομακρυνθούν από τα χημικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα