Βέλγιο: Εύζωνας θα ντυθεί ο Manneken-Pis ανήμερα της 25ης Μαρτίου

Βέλγιο: Εύζωνας θα ντυθεί ο Manneken-Pis ανήμερα της 25ης Μαρτίου

Το θρυλικό άγαλμα των Βρυξελλών, ο Manneken-Pis θα τιμήσει την επέτειο της επανάστασης του 1821 με την παραδοσιακή ελληνική φορεσιά.

Στις Βρυξέλλες, το άγαλμα αυτού του μικρού παιδιού που ουρεί, αποτελεί κλασσικό αξιοθέατο και συχνά – πυκνά ντύνεται με παραδοσιακές φορεσιές άλλων κρατών, για να τιμήσει ιστορικά γεγονότα και όχι μόνο.

Με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την κήρυξη της ελληνικής επανάστασης κόντρα στον τουρκικό ζυγό, σε μια λαμπερή τελετή, στην οποία σύμφωνα με τη National Herald, θα συμμετάσχει και ο Έλληνας πρέσβης στο Βέλγιο, Διονύσιος Καλαμβρέζος, το άγαλμα του Manneken Pis θα αποκαλυφθεί ξανά, αυτή την φορά με την φορεσιά του εύζωνα.

Στο επίσημο site της πόλης των Βρυξελλών υπάρχει το εξής μήνυμα: “Ο διάσημος Manneken-Pis παραμένει το έμβλημα των επαναστάσεων της πόλης των Βρυξελλών. Η γκαρνταρόμπα του περιλαμβάνει περισσότερα από 900 κουστούμια, ενώ υπάρχουν και 23 φορεσιές για έκτακτες περιστάσεις”, εξηγώντας πως και η ελληνική επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι μια από αυτές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα