Lidl: Πού θα ανοίξει τα επόμενα καταστήματα της στην Ελλάδα

Lidl: Πού θα ανοίξει τα επόμενα καταστήματα της στην Ελλάδα
Κατάστημα της Lidl Hellas

Το επενδυτικό πλάνο της Lidl για την ελληνική αγορά περιλαμβάνει 6 νέα καταστήματα μέχρι το τέλος του 2019 και άλλα 10 σούπερ μάρκετ για το 2020

Συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς την εξάπλωση του δικτύου της η Lidl Hellas η οποία μέσα στο 2019 πρόκειται να ανοίξει 6 ακόμη σούπερ μάρκετ τόσο στην Αθήνα όσο και στην νησιωτική Ελλάδα. Στα πλάνα της εταιρείας είναι και η δημιουργία ενός τρίτου καταστήματος στα Ιωάννινα.

Παράλληλα για την χρήση του 2020 το επενδυτικό πλάνο θα είναι ενισχυμένο κατά 40 εκατ. ευρώ σε σχέση με το φετινό που διαμορφώνεται στα 120 εκατ ευρώ. Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η δημιουργία 8-10 καταστήματα, νέο κέντρο logistics στην Αττική καθώς και η δημιουργία ενός καταστήματος flagship που θα αποτελέσει πρότυπο για την μετατροπή και των υπολοίπων.

Στόχος τα 300 καταστήματα

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Lidl Hellas διαθέτει σήμερα 223 καταστήματα και σύμφωνα με την διοίκηση της η ελληνική αγορά “σηκώνει” περίπου 300 καταστήματα της αλυσίδας.

Ο επικεφαλής της Lidl Hellas, Ιάκωβος Ανδρεανίδης

Όπως ανέφερε το βράδυ της Τρίτης στο περιθώριο της εκδήλωσης για την χορηγία της Lidl Hellas στην Λυρική Σκηνή, ο επικεφαλής της Lidl Hellas, Ιάκωβος Ανδρεανίδης, η πορεία της αλυσίδας κινείται πάνω από τον μέσο όρο της αγοράς καθώς η ετήσια χρήση που ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2019, οι πωλήσεις κινήθηκαν με άνοδο του 4,3% ενώ θετικά ξεκίνησε και η φετινή χρήση. Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του News24/7 o κ. Ανδρεανίδης ανέφερε ότι υπολογιζεί το ποσοστό της Lidl Hellas στο 15% του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων με την αλυσίδα να καταλαμβάνει την τρίτη θέση πίσω από Σκλαβενίτη και ΑΒ Βασιλόπούλο.

Σε ότι αφορά την πορεία της αγοράς των σούπερ μάρκετ στο σύνολο του 2020 ο κ. Ανδρεανίδης θεωρεί σημαντικό βαρόμετρο το δεύτερο εξάμηνο καθώς αυτό θα επηρεαστεί σε ένα βαθμό από τις εξαγγελίες και το μείγμα πολιτικής που θα ακολουθήσει η νέα κυβέρνηση που προκύψεις από τις κάλπες της 7ης Ιουλίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα