Επιλεκτική μνήμη Τραμπ για Γκίλφοϊλ – “Την ξέρω, αλλά όχι και τόσο καλά”
Διαβάζεται σε 4'
Σαφείς αποστάσεις από την άλλοτε στενή συνεργάτιδα και παρ’ ολίγον νύφη του, Κίμπερλι Γκίλφοιλ, παίρνει ο Αμερικανός πρόεδρος μετά τις καταγγελίες σε βάρος της για χρηματισμό.
- 16 Οκτωβρίου 2026 08:07
Από τα χαμόγελα, τα κοσμικά πάρτι και τις θερμές προσφωνήσεις “Κίμπερ-λεϊ” στον Λευκό Οίκο, η Γκίλφοιλ βιώνει το απόλυτο “άδεισμα” από τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μετά την αποπομπή της από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα εν μέσω καταγγελιών για χρηματισμό, φαίνεται πως έπαθε… επιλεκτική αμνησία, πασχίζοντας να πείσει ότι η άλλοτε στενή συνεργάτιδά του και παρ’ ολίγον νύφη του, ήταν απλώς μια γνωστή.
Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξη που παραχώρησε την Πέμπτη (15/10) στο Newsmax, αν και θυμήθηκε με χαρακτηριστική άνεση τον γάμο της με τον πολιτικό του αντίπαλο, Γκάβιν Νιούσομ (τον οποίο αποκάλεσε ειρωνικά “Νιούσκαμ”), “ξέχασε” το γεγονός ότι η Γκιλφόιλ ήταν αρραβωνιασμένη με τον γιο του, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, για περίπου τέσσερα χρόνια.
Παράλληλα όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις γύρω από την άλλοτε εκλεκτή του και το ενδεχόμενο απονομής χάρης, σε περίπτωση που της ασκηθεί δίωξη για τα παραπτώματά της, απάντησε κατηγορηματικά πως “δεν θέλω καν να το σκέφτομαι”.
“Την ξέρω, αλλά όχι και τόσο καλά”
Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνέντευξης ο Αμερικανός πρόεδρος προσπάθησε να πείσει ότι έχει ελάχιστες επαφές μαζί της. “Απογοητεύτηκα με όσα διάβασα. Δεν της έχω μιλήσει”, ανέφερε προσθέτοντας, “την ξέρω μέσα στα χρόνια. Όχι και τόσο καλά, αλλά την ξέρω”.
Η πραγματικότητα, ωστόσο, τον διαψεύδει. Μόλις τον περασμένο Μάρτιο, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την 25η Μαρτίου στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ δήλωνε ότι πρόκειται για “ένα άτομο που γνωρίζω πάρα, πάρα πολύ καλά”, αποκαλώντας την μάλιστα χαϊδευτικά “Κίμπερ-λεϊ”.
Επιπλέον, το 2023, ο ίδιος είχε δώσει το “παρών” στο πάρτι για τα 54α γενέθλιά της, ποζάροντας χαμογελαστός στο πλευρό της.
“Δεν ήταν μέλος της οικογένειάς μου. Απ’ ό,τι ξέρω, έβγαινε με τον γιο μου πριν από πολύ καιρό”, δήλωσε ο Τραμπ πριν δύο ημέρες σε δημοσιογράφους έξω από τον Λευκό Οίκο, υποβαθμίζοντας τον μακροχρόνιο δεσμό.
Το ζευγάρι, που άρχισε να βγαίνει το 2018 και αρραβωνιάστηκε το 2020, χώρισε οριστικά το 2024. Ο Ντόναλντ Τζούνιορ έχει ήδη γυρίσει σελίδα, καθώς τον περασμένο Μάιο παντρεύτηκε την κοσμική Μπετίνα Άντερσον, έναν γάμο στον οποίο, αξίζει να σημειωθεί, δεν παρευρέθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Η πτώση της Γκιλφόιλ είναι πλέον απόλυτη: Όχι μόνο διεγράφη από το περιβάλλον της οικογένειας Τραμπ, αλλά το βιογραφικό της “εξαφανίστηκε” και από την επίσημη ιστοσελίδα της αμερικανικής πρεσβείας στην Ελλάδα, με τον διάδοχό της, Τζος Χακ, να έχει πάρει ήδη τη θέση της.
Η απειλή του 16λεπτου ηχητικού και η “θεά Απάτη”
Σαν να μην έφτανε το προεδρικό “άδειασμα”, νέο λάδι στη φωτιά έριξε ο δωρητής των Ρεπουμπλικανών Έρικ Ντίτερς, ο οποίος απειλεί να δημοσιοποιήσει ηχητικό ντοκουμέντο 16 λεπτών από την Ελλάδα, το οποίο, όπως υποστηρίζει, “μπορεί να ρίξει ολόκληρη την κυβέρνηση Τραμπ” και να πλήξει το δίδυμο Βανς – Ρούμπιο.
Ο Ντίτερς, που έχει ήδη κινηθεί νομικά κατά της Γκιλφόιλ ζητώντας να κλητευθεί τόσο η ίδια όσο και ο Ντόναλντ Τζούνιορ, τη χαρακτήρισε “Απάτη, θεά της εξαπάτησης”.
Υπενθυμίζεται ότι το όνομα του Ντίτερς είχε εμπλακεί στο σκάνδαλο μέσα από το περιβόητο δημοσίευμα της Wall Street Journal, το οποίο αποκάλυπτε μηνύματα της Γκιλφόιλ όπου φέρεται να του ζητούσε 100.000 δολάρια για να καλύψει λογαριασμό της πιστωτικής της κάρτας. Η ίδια, πάντως, εξακολουθεί να αρνείται κατηγορηματικά όλους τους ισχυρισμούς.