Ουκρανία: Πέντε νεκροί και 12 τραυματίες από βομβαρδισμούς στην πόλη Ντονέτσκ – Ισχυρή έκρηξη στο Σεβεροντονέτσκ

Ουκρανία: Πέντε νεκροί και 12 τραυματίες από βομβαρδισμούς στην πόλη Ντονέτσκ – Ισχυρή έκρηξη στο Σεβεροντονέτσκ
Φωτιά σε σπίτι μετά από βομβαρδισμό στην πόλη Ντονέτσκ AP

Οι τοπικές, φιλορωσικές αρχές υποστηρίζουν πως ο ουκρανικός στρατός βομβαρδίζει από το πρωί το Ντονέτσκ. Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν εργοστάσιο παραγωγής αερίου στο Ιζιούμ και αποθήκη καυσίμων στο Νοβομοσκόφσκ.

Πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι 12 τραυματίστηκαν σήμερα από βομβαρδισμούς του ουκρανικού στρατού στο Ντονέτσκ, υποστηρίζουν οι τοπικές, φιλορωσικές αρχές της αυτονομιστικής επαρχίας.

«Λόγω των βομβαρδισμών των ουκρανικών δυνάμεων, πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 12 τραυματίστηκαν στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ» ανέφερε το γενικό επιτελείο των φιλορωσικών δυνάμεων σε ανάρτηση στο Telegram.

Η πόλη Ντονέτσκ είναι η ντε φάκτο πρωτεύουσα της ομώνυμης αυτοανακηρυχθείσας «δημοκρατίας», στη λεκάνη του Ντονμπάς. Ελέγχεται εν μέρει από τους φιλορώσους αυτονομιστές από το 2014 και είναι το θέατρο σφοδρών μαχών μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, οι φιλορωσικές αρχές υποστηρίζουν ότι από το πρωί η πόλη Ντονέτσκ βομβαρδίζεται από τους Ουκρανούς και ότι σε διάφορες συνοικίες της έχουν πέσει περισσότερες από 200 οβίδες των 155 χιλιοστών. Σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, από τους βομβαρδισμούς αυτούς χτυπήθηκαν μεταξύ άλλων ένας κινηματογράφος και ένα καφενείο στο κέντρο της πόλης.

Ισχυρή έκρηξη στο Σεβεροντονέτσκ

Μια ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε απόψε μια περιοχή κοντά στην πολιορκημένη πόλη Σεβεροντονέτσκ και ένα μεγάλο, πορτοκαλί νέφος, υψώθηκε στον αέρα, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της φιλορωσικής διοίκησης του Λουχάνσκ.

Ο Ραντίον Μιρόσνικ ανάρτησε στο Telegram ένα βίντεο όπου διακρίνεται πυκνός καπνός. Δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει αν η έκρηξη σημειώθηκε μέσα στην πόλη ή κοντά σε αυτήν.

Στο Σεβεροντονέτσκ, που βομβαρδίζεται συνεχώς από τους Ρώσους τις τελευταίες εβδομάδες, βρίσκεται το εργοστάσιο χημικών Αζότ, όπου έχουν καταφύγει εκατοντάδες άμαχοι.

Στο μεταξύ, τρεις πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν μια αποθήκη καυσίμων στην πόλη Νοβομοσκόφσκ της Ουκρανίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις άνθρωποι.

Ο επικεφαλής της τοπικής διοίκησης, ο Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο, ανέβασε στο διαδίκτυο μια φωτογραφία που δείχνει την αποθήκη στις φλόγες.

Το Νοβομοσκόφσκ βρίσκεται στα βορειοανατολικά της πόλης Ντνίπρο, πάνω στις όχθες του ποταμού Σαμάρα, που είναι παραπόταμος του Δνείπερου.

Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν εργοστάσιο παραγωγής αερίου στο Ιζιούμ

Πολλοί ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν ένα εργοστάσιο παραγωγής αερίου στην περιφέρεια Ιζιούμ, στην ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης του Χαρκόβου Όλεχ Σινεχούμποφ.

«Ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά, οι διασώστες την περιόρισαν», έγραψε ο Σινεχούμποφ σε ανάρτησή του στο Telegram.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, έχουν υποστεί ζημιές και άλλα κτίρια στην περιοχή.

Πέντε άμαχοι Ουκρανοί επέστρεψαν σε ανταλλαγή αιχμαλώτων με τη Ρωσία

Η διεύθυνση των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών της Ουκρανίας δήλωσε σήμερα πως πέντε Ουκρανοί άμαχοι ανταλλάχθηκαν με άλλους πέντε αιχμαλώτους με τη Ρωσία. Δεν ανέφερε αν οι Ρώσοι που ανταλλάχθηκαν με τους Ουκρανούς ήταν μαχητές.

Η ίδια πηγή δήλωσε πως τέσσερις από τους πέντε Ουκρανούς αμάχους είχαν αιχμαλωτιστεί κατά τη διάρκεια της ρωσικής κατοχής τμημάτων της περιφέρειας του Κιέβου, απ΄όπου οι ρωσικές δυνάμεις αποσύρθηκαν στα τέλη Μαρτίου.

Ανέφερε επίσης πως κατά την ανταλλαγή αιχμαλώτων ανακτήθηκε επίσης το πτώμα ενός Ουκρανού αμάχου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα