Καιρός: Επιδείνωση την Τετάρτη με χιόνια, θυελλώδεις ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας

Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.
- 04 Φεβρουαρίου 2020 21:51
Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό
-
Χιόνια σε ορεινά ημιορεινά και αργότερα σε χαμηλότερο υψόμετρο στα κεντρικά και σε πεδινά της Βόρειας Ελλάδος
-
Ισχυρές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα
-
Η θερμοκρασία θα πέσει κατά 8 βαθμούς με περαιτέρω πτώση την Πέμπτη συνολικά κατά 12 βαθμούς Κελσίου
Την Τετάρτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία από το μεσημέρι στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα εκδηλωθούν αρχικά στα ηπειρωτικά ορεινά, βαθμιαία έως αργά τη νύχτα σε όλα τα ορεινά-ημιορεινά, σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα κεντρικά ηπειρωτικά καθώς και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια. Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα, νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση από τα βόρεια θα φτάσει τους 9 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 14 με 15 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 18 βαθμούς Κελσίου.
Βροχές στην Αττική – Το βράδυ χιόνια στα ορεινά
Στην Αττική προβλέπονται Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και προς το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις από το μεσημέρι στην Πάρνηθα και από τη νύχτα στα υπόλοιπα ορεινά. Aνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Βροχές και από το μεσημέρι χιόνια σε ορεινά ημιορεινά στη Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και χιόνια στα ορεινά και από το μεσημέρι στα ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 01 έως 07 βαθμούς Κελσίου.