Οικονόμου – Μακρής για το σύμφωνο συμβίωσης: “Είμαστε οι εαυτοί μας άφοβα, η αγάπη δεν κρύβεται”

Οικονόμου – Μακρής για το σύμφωνο συμβίωσης: “Είμαστε οι εαυτοί μας άφοβα, η αγάπη δεν κρύβεται”
Ο Μιχάλης Οικονόμου και ο Γιώργος Μακρής Instagram

"Ελπίζουμε σύντομα όλα τα ζευγάρια σε αυτή τη χώρα να έχουν τα ίσα δικαιώματα". Οι δύο ηθοποιοί απαντούν στα σχόλια περί "πολιτικού γάμου" και εκφράζουν την επιθυμία τους για ίσα δικαιώματα.

Ο Μιχάλης Οικονόμου και ο Γιώργος Μακρής τοποθετούνται σχετικά με ορισμένες ανακρίβειες που γράφτηκαν αναφορικά με τον γάμο τους ξεκαθαρίζοντας πως “δεν παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο, αλλά υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης“.

Παράλληλα, οι δύο καλλιτέχνες εκφράζουν την επιθυμία τους για ίσα δικαιώματα σε γάμο και τεκνοθεσία, αφήνοντας αιχμές για την άνιση μεταχείριση των ομόφυλων ζευγαριών από την πολιτεία.

“Ευχαριστούμε θερμά για τις όμορφες ευχές! Πρέπει όμως εδώ να κάνουμε μια υπενθύμιση, καθώς πολλές ιστοσελίδες έγραψαν πως παντρευτήκαμε με πολιτικό γάμο. Όχι, δεν παντρευτήκαμε με πολιτικό γάμο γιατί η Πολιτεία δεν μας δίνει ακόμη το δικαίωμα να το κάνουμε. Υπογράψαμε απλά ένα σύμφωνο συμβίωσης, άσχετα που εμείς από τη χαρά μας λέμε πως παντρευτήκαμε, αφού δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάτι περισσότερο να κάνουμε από αυτό. Ελπίζουμε σύντομα όλα τα ζευγάρια σε αυτή τη χώρα να έχουν τα ίδια δικαιώματα, όχι μόνο για γάμο αλλά και για τεκνοθεσία. Για να είμαστε και εμείς και τα παιδιά μας εξασφαλισμένοι και στη ζωή και στην απώλεια. Ας είμαστε οι εαυτοί μας άφοβα, η αγάπη είναι φως και δεν κρύβεται!”

instagram / @ecomike

Οι δύο ηθοποιοί ανακοίνωσαν το ευτυχές γεγονός μέσα από μια σειρά αναρτήσεων στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram.

Σε συνέντευξή του στη Vogue Greece, ο Μιχάλης Οικονόμου είχε δηλώσει μεταξύ άλλων για τη γνωριμία του με τον Γιώργο Μακρή: «Με τον Γιώργο γνωριστήκαμε πριν από πέντε χρόνια, όταν εγώ έβγαινα ξανά στο φως έπειτα από μία περίεργη περιπλάνηση, έχοντας χάσει τον προσανατολισμό μου στη ζωή», λέει ο Μιχάλης. «Ήταν μια σκοτεινή, εσωστρεφής περίοδος, που ήμουν ανίσχυρος απέναντι στις προσωπικές μου αδυναμίες, κάτι που με επηρέασε και επαγγελματικά. Η βαθύτερη αιτία αυτού είχε να κάνει με το ότι δεν με είχα αποδεχτεί πλήρως, κουβαλούσα πολλά κρυμμένα μυστικά και γι’ αυτό δεν μπορούσα να συνδεθώ πραγματικά με τους δικούς μου ανθρώπους και με μια κοινωνία που θεωρούσε τη σεξουαλικότητά μου ταμπού. Στην προσπάθειά μου να γίνω αποδεκτός, να αποτινάξω τις ταμπέλες και το στίγμα, έχανα τον εαυτό μου. Όλα, όμως, άρχισαν να αμβλύνονται μετά τη γνωριμία μας και αφότου μπήκα και σε έναν πιο πνευματικό δρόμο. Αρκεί ένας άνθρωπος να σου δείξει ότι είναι εκεί για σένα, στα εύκολα και στα δύσκολα, και ότι μαζί μπορείτε να προχωρήσετε ενωμένοι στη ζωή».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα