Η auteco αναβαθμίζει την οδική ασφάλεια

Η auteco αναβαθμίζει την οδική ασφάλεια
PHOTODIFFRACTION

Και καταφέρνει να μετατρέψει την υποχρέωση ΚΤΕΟ, σε μια πολύ ευχάριστη και εν τέλει πολύ επωφελή διαδικασία για κάθε οδηγό.

Η ασφάλεια στους δρόμους, αποτελεί καθημερινό προβληματισμό και ανησυχία, ενίοτε. Κι αυτό, διότι τα ατυχήματα, μολονότι τα νέα αυτοκίνητα εξοπλίζονται με πλειάδα συστημάτων ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού, εξακολουθούν να συμβαίνουν, εξαιτίας πολλών παραγόντων.

Είναι ασφαλώς η ικανότητα του κάθε οδηγού, η γενικότερη παιδεία σε θέματα οδικής ασφάλειας και η ποιότητα των υποδομών (δρόμοι κ.ά.), είναι όμως και η ελλιπής συντήρηση των οχημάτων. Κι αν, για παράδειγμα, την περίοδο της κρίσης υπάρχει μια δικαιολογία, λόγω των χαμηλότερων εισοδημάτων αλλά και της ανεργίας αρκετών, πριν την κρίση ή τώρα που φαίνεται ότι την ξεπερνάμε, γιατί παρατηρείται η ίδια κατάσταση;

Αρκεί να αντιληφθούμε, ότι το κόστος της συντήρησης είναι σαφώς πολύ μικρότερο από το κόστος ενός ατυχήματος, χωρίς να παραγνωρίζουμε το κόστος σε ανθρώπινες ζωές και τραυματισμούς, καθώς το συνολικό κόστος οδικής ασφάλειας στην Ελλάδα, αγγίζει το 10% του ΑΕΠ, ετησίως.

Πέραν της συντήρησης, που οφείλουμε να κάνουμε στο όχημά μας, για τους λόγους που αναφέραμε, υπάρχει και ο θεσμός των ΚΤΕΟ, των Κέντρων Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων, που όταν ξεκίνησαν να λειτουργούν, τα δημόσια αρχικά και από το 2004 και τα ιδιωτικά, είχαν και έχουν έναν μόνο σκοπό, όπως διαπιστώνουμε από την έρευνα στην auteco: να διαπιστώσουν την κατάσταση του οχήματός μας, προκειμένου να παρέχουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και παράλληλα να μην ρυπαίνουν το περιβάλλον.

Κι όμως, παρόλο που όλοι γνωρίζουν τη χρησιμότητα του να ελέγχεται το όχημα, εντούτοις περίπου 1,5 εκατομμύριο αυτοκίνητα δεν περνούν από έλεγχο ΚΤΕΟ και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί δικαιολογία το κόστος των μόλις 50 ευρώ κάθε δύο χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να παραβλέπεται και το κόστος των προστίμων που επιβαρύνονται οι αμελείς. Τροχαία 400 ευρώ, παράβολο καθυστέρησης 67 ευρώ και ηλεκτρονικό πρόστιμο 150 ευρώ, μετατρέποντας έτσι γι αυτούς, τη διαδικασία ΚΤΕΟ πιο ακριβή, άνευ λόγου και ουσίας. Αλήθεια, τι νόημα υπάρχει, στο να καταλήγουμε εν τέλει να πληρώνουμε παραπάνω για κάτι που θα μπορούσε να μας κοστίσει πολύ λιγότερο;

Τώρα, αν συνυπολογίζουμε ότι περίπου το 40% του συνολικού στόλου των οχημάτων δεν συντηρείται, όπως θα έπρεπε κι ότι ο μέσος όρος ηλικίας των αυτοκινήτων στην Ελλάδα, είναι λίγο πάνω από τα 15 έτη, τότε το θέμα παίρνει μεγάλες διαστάσεις.

Κατά συνέπεια, ο έλεγχος των οχημάτων στα ΚΤΕΟ είναι επιβεβλημένος και καθόλου αμελητέος. Το ΚΤΕΟ διασφαλίζει τα ελάχιστα της ποιότητας της οδηγικής ασφάλειας των αυτοκινήτων. Αναφορικά με τις σημαντικότερες βλάβες, αυτές εντοπίζονται στο σύστημα διεύθυνσης των αυτοκινήτων, στο σύστημα πέδησης και στους υπερβολικούς ρύπους, ενώ στους τοπικούς ελέγχους, την πρώτη θέση κατέχουν τα φθαρμένα ελαστικά.

Η εταιρεία που με την είσοδό της στον κλάδο των ΚΤΕΟ από το 2006, αλλάζει διαρκώς τα δεδομένα με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και μηχανογραφικό εξοπλισμό, συστήματα οργάνωσης και λειτουργίας, με πάνω από 1,5 εκατομμύρια τεχνικούς ελέγχους και ποσοστά ικανοποίησης πελατών στο 95%, στα χρόνια λειτουργίας της, είναι η auteco.

Η εταιρεία, λειτουργεί σε ΑΘΗΝΑ – ΠΕΙΡΑΙΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και με τις ενέργειές της επιχειρεί και επιτυγχάνει να καταστήσει την χρησιμότητα του Τεχνικού Ελέγχου, ως ευχάριστη προτεραιότητα για κάθε ιδιοκτήτη οδήγησης. Με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα, προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τους οδηγούς στην τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, επισημαίνοντάς τους ότι έχουμε ηθική, πρωτίστως, υποχρέωση προς τον εαυτό μας και τους λοιπούς οδηγούς, να περνάμε το όχημά μας από Τεχνικό Ελεγχο.

Μάλιστα, η πρόσφατη ενέργεια της auteco, με κάθε έλεγχο ΚΤΕΟ να προσφέρει ένα πολύ σημαντικό και μεγάλης αξίας ΔΩΡΟ, ένα σετ υαλοκαθαριστήρες BOSCH τελευταίας τεχνολογίας, έχει άμεση σχέση με την οδική ασφάλεια, καθώς βελτιώνει την ορατότητα του οδηγού και των επιβατών, ιδιαίτερα κατά τη χειμερινή περίοδο, σε άσχημες καιρικές συνθήκες, καθώς έτσι βελτιώνεται το οπτικό πεδίο του οδηγού.

Επίσης πρόσφατα, η auteco ολοκλήρωσε χορηγίες σε συλλόγους και σωματεία παραπληγικών ανθρώπων, ενίσχυσε τις εγκαταστάσεις θεραπευτηρίων που φιλοξενούν θύματα από τροχαία ατυχήματα, ενώ διαθέτει και τράπεζα αίματος.

Στην auteco, λοιπόν, βγαίνεις πολλαπλά κερδισμένος. Μην το σκέφτεσαι, έλεγξε το όχημά σου και βλέπε, πλέον, πιο καθαρά στον δρόμο της ζωής σου.

“Η auteco δεν είναι απλά μια εταιρεία ΚΤΕΟ, είναι η εταιρεία που συμβάλλει στην αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας, στην ποιότητα των οχημάτων, στην κουλτούρα των οδηγών, με στόχο να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα και κυρίως οι συνάνθρωποί μας που χάνουν της ζωή τους ή μένουν με αναπηρίες”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο γενικός διευθυντής της Auteco, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιωτικών ΚΤΕΟ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής ασφάλειας Κωνσταντίνος Βήκας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα