SAW: Η φρικτή σύνδεση της ταινίας με την 11η Σεπτεμβρίου

SAW: Η φρικτή σύνδεση της ταινίας με την 11η Σεπτεμβρίου
outnow

Σε μια επίμαχη σκηνή της της ταινίας, ο κεντρικός χαρακτήρας Λόρενς Γκόρντον κρατάει ένα τηλέφωνο. Στην οθόνη του μια ημερομηνία "9/10/2001". Συμβαίνει άραγε το 'SAW' παραμονές της 11ης Σεπτεμβρίου;

Η πρώτη ταινία ‘SAW’ είναι πια μια κλασική σπουδή πάνω στην παράνοια και τον ψυχολογικό τρόμο, μια ταινία που ακόμα και σήμερα, 20 χρόνια μετά την πρεμιέρα της, προκαλεί δέος στους horror fans και όχι μόνο.

Ένα στοιχείο του μύθου της ταινίας είναι και αυτή η εικόνα, όπου στο κινητό τηλέφωνο που κρατάει ο Κόρυ Έλβς, φαίνεται μια ημερομηνία: Είναι η 10η Σεπτεμβρίου, η παραμονή μιας τραγικής μέρας για τις ΗΠΑ. Μερικές εβδομάδες πριν, το στιγμιότυπο έγινε viral, γεννώντας πολλά “μαύρα” αστεία, αλλά και αμφιβολίες για την γνησιότητά του.

Εκατοντάδες φανατικοί της ταινίας, ανάμεσα τους και η ομάδα του Snopes, του site που ερευνά τη γνησιότητα ιντερνετικών φημών, επιχείρησαν να την παρακολουθήσουν ξανά, ώστε να εντοπίσουν το στιγμιότυπο. Τελικά όντως, στο 57ο λεπτό της, εμφανίζεται το κινητό τηλέφωνο με αυτή την ημερομηνία.

Σύμφωνα με το Snopes, η ταινία γυρίστηκε το 2004 από τον Τζέιμς Γουάν και διαδραματίζεται σε ένα αόριστο χρονικά σύμπαν, οπότε, είναι αρκετά πιθανό η παραπάνω αναφορά να “γεννήθηκε” ως ένα φαρμακερό, κωμικοτραγικό σχόλιο του σεναριογράφου της ταινίας προς την 11η Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα