Ανοίγματα Μητσοτάκη σε Ποτάμι – Μπουτάρη μέσω ευρωψηφοδελτίου

Ανοίγματα Μητσοτάκη σε Ποτάμι – Μπουτάρη μέσω ευρωψηφοδελτίου
Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Οι νέοι υποψήφιοι στην ευρωλίστα της ΝΔ στέλνουν και πολιτικά μηνύματα προς πολλαπλές κατευθύνσεις: Διεύρυνση στο κέντρο και ανανέωση. Τι απαντούν πηγές της ΝΔ για Μ.Κεφαλογιάννη

Η ανακοίνωση των ονομάτων 15 νέων υποψήφιων με τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές δεν είχε ως μόνο στόχο να δοθεί η δυνατότητα σε νέα πρόσωπα να ξεκινήσουν το συντομότερο τον προεκλογικό τους αγώνα, αλλά εξέφρασε και το μήνυμα Μητσοτάκη για ανανέωση, αλλά και για ανοίγματα προς το κέντρο.

Καταρχήν οι υποψηφιότητες του πρέσβη επί τιμή, Αλέξανδρου Μαλλιά και του καθηγητή Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Παύλου Ελευθεριάδη, δυό στελεχών με πορεία στο Ποτάμι, ενέχουν προφανή συμβολισμό.

Είδηση όμως ήταν η υποψηφιότητα με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές της Καλυψώς Γούλα. Και αυτό καθώς όχι μόνο διατέλεσε αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης με το Γιάννη Μπουτάρη (και η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης), αλλά και γιατί ήταν το πρόσωπο που βρισκόταν δίπλα στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης όταν δέχθηκε προπηλακισμό κατά τις εκδηλώσεις για τη γενοκτονία των Ποντίων από ακροδεξιά στοιχεία. Υπό μία έννοια η υποψηφιότητα αυτή αποτελεί και μία στήριξη στον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Νίκο Ταχιάο, που φιλοδοξέι να προσεκλύσει μέρος των ψηφοφόρων Μπουτάρη, συνεχίζοντας στα θετικά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, όπως η εξωστρέφεια της συμπρωτεύουσας και η ανάπτυξη του τουρισμού.

Ταυτόχρονα οι επιλογές Μητσοτάκη στο ευρωψηφοδέλτιο απευθύνονται μέσω του επιχειρηματικού κόσμου, αλλά και στελεχών της ΝΔ σε κρίσιμες μάζες ψηφοφόρων. Για παράδειγμα, η κινητοποίηση της νεολαίας είναι ο στόχος της υποψηφιότητας του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Κωστα Δέρβου. Με την υποψηφιότητα του προέδρου της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Γιάννη Πάιδα, η ΝΔ θέλει να απευθυνθεί στο ευρύ κοινό των δημοσίων υπαλλήλων και να στείλει το μήνυμα ότι είναι ψευδής η κατηγορία του ΣΥΡΙΖΑ πως όταν έλθει στην εξουσία η γαλάζια παράταξη θα προχωρήσει σε απολύσεις στο δημόσιο, κάτι που τελευταια τονίζει σε κάθε ευκαιρία ο κ.Μητσοτάκης.

Μία απο τις ενδιαφέρουσες εκπλήξεις ήταν η υποψηφιότητα του Μιχάλη Μασουράκη, επικεφαλή οικονομολόγου του ΣΕΒ και αρα υπεύθυνου για τα δελτία του ΣΕΒ.

Ιδιαίτερη συμβολική και όχι μόνο σημασία έχει και η υποψηφιότητα του ψυχιάτρου Στέλιου Κυμπουρόπουλου, ο οποίος το 1999 έγινε ο πρώτος αριστούχος μαθητής με αναπηρία παρελαύνοντας σημαιοφόρος με το αμαξίδιό του.

Σχολιάστηκε επίσης το γεγονός ότι στο ευρωψηφοδέλτιο συμπεριελήφθη η κόρη της γνωστής δημοσιογράφου Άννας Παναγιωταρέα, Ελένη Παναγιωταρέα, η οποία ειναι πολιτικός επιστήμων- οικονομολόγος και ερευνήτρια στο ΕΛΙΑΜΕΠ.

Υπενθυμίζεται ότι επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ θα είναι ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ενώ ήδη έχουν ανακοινωθεί ως υποψήφιοι οι νυν ευρωβουλευτές της ΝΔ Ελίζα Βόζενμπεργκ, Θοδωρής Ζαγοράκης, Μανώλης Κεφαλογιάννης και Γιώργος Κύρτσος, όπως και οι βουλευτές της ΝΔ Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου και Κατερίνα Μάρκου.

Οι υποψήφιοι που ανακοινώθηκαν χθες έχουν όλοι τους ξεχωριστή και καταξιωμένη προσωπική διαδρομή και έχουν ξεχωρίσει στον επαγγελματικό τους βίο και στην κοινωνία των πολιτών. Επέλεξαν να συνταχθούν με τη Ν.Δ. με στόχο να εκπροσωπήσουν επάξια τη χώρα αλλά και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στο Ευρωκοινοβούλιο, σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη. Οι περισσότεροι από αυτούς διεκδικούν για πρώτη φορά την ψήφο των πολιτών, και αυτός είναι ένας βασικός λόγος που ανακοινώνονται πριν από την πλήρη λίστα του ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ. που θα ακολουθήσει τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, προκειμένου να έχουν το χρόνο να γίνουν ευρύτερα γνωστοί στο σύνολο της επικράτειας. Η επιλογή τους στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα ότι συνεχίζεται η διαδικασία ανανέωσης και διεύρυνσης της Νέας Δημοκρατίας, κάτι που αποτελεί σταθερό στόχο” ανέφεραν πηγές της ΝΔ.

Σχετικά με την υπόθεση του κ. Κεφαλογιάννη, οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι “η υπόθεση αυτή έχει ήδη παραπεμφθεί στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, από την οποία ζητήθηκε η άρση της ασυλίας του Έλληνα Ευρωβουλευτή. Η Ολομέλεια ωστόσο απέρριψε την εν λόγω αίτηση. Ακόμα δε και το χθεσινό δημοσίευμα δεν καταλογίζει τίποτε συγκεκριμένο στον Έλληνα Ευρωβουλευτή παρά μόνο επιβεβαιώνει ότι συνεχίζεται η έρευνα της σχετικής υπόθεσης.”

Υποστήριζαν επίσης: “Έχει όμως ενδιαφέρον το γεγονός ότι ενώ στην ουσία δεν υπήρξε καμία απολύτως εξέλιξη στο εν λόγω θέμα, οι φιλικά προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ δημοσιογράφοι αλλά και στελέχη του επέλεξαν να ανακινήσουν αυτό το θέμα. Το έκαναν ακριβώς διότι πλέον έχουν αντιληφθεί κάτι που επιβεβαιώθηκε και με τη χθεσινή ανακοίνωση 15 νέων υποψηφίων ευρωβουλευτών: ότι η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να κάνει πράξη τη διεύρυνση στον ευρύτερο πολιτικό χώρο του κέντρου και αποδεικνύει τη δυνατότητά της να προσελκύσει νέα στελέχη εκτός του κομματικού πυρήνα της, καταξιωμένα όμως στο χώρο τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως το έκανε και για έναν ακόμη λόγο: σε μια απέλπιδα προσπάθεια να στρέψει αλλού την προσοχή των πολιτών, μακρυά από το γεγονός ότι έχει διαταχθεί εισαγγελική έρευνα σε βάρος του κ. Πολάκη για βαρύτατες αξιόποινες πράξεις που όλοι τους συνεχίζουν να καλύπτουν, αλλά και το ότι ο εκλεκτός τους υπουργός συνεχίζει τη νομική αντιδικία με έναν νεκρό δημοσιογράφο, κατά την οποία ήδη καταδικάστηκε πρωτόδικα για εξύβριση. Είναι μάταιος ο κόπος τους. Η χάρη -ή μάλλον η παρακμή- του κ Πολάκη έφτασε δυστυχώς σε όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Και λέμε δυστυχώς διότι το alter ego του κ. Τσίπρα διασύρει την χώρα διεθνώς.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα