Οι Simpsons δεν θα είναι ποτέ πια ίδιοι, αφού δείτε αυτές τις φωτογραφίες

Οι Simpsons δεν θα είναι ποτέ πια ίδιοι, αφού δείτε αυτές τις φωτογραφίες

Μια εξαιρετική αναφορά σε ιστορικές στιγμές που σημάδεψαν την παγκόσμια ιστορία, όπως τις αποτύπωσαν οι δημιουργοί της σειράς κινουμένων σχεδίων (pics)

Οι πολιτικές αναφορές της σειράς κινουμένων σχεδίων Simpsons είναι πάντοτε πλούσιες και περιεκτικές. Πάντοτε η αγαπημένη σειρά αναφερόταν στην επικαιρότητα με το καυστικό και ιδιαίτερο χιούμορ της. Εκείνο που ίσως δεν είναι γνωστό, είναι πως οι δημιουργοί της σειράς λατρεύουν να κάνουν και εικονικές αναφορές και αναπαραστάσεις ιστορικών στιγμών της αμερικανικής, αλλά και της παγκόσμιας ιστορίας.

Με αριστουργηματικό τρόπο οι Simpsons περνούν από την ανοικοδόμηση της Αμερικής, τον παγκόσμιο πόλεμο, τα εσωτερικά των στούντιο όπου ηχογραφήθηκαν τα μοναδικά άλμπουμ των Beatles και συμμετέχουν στο Woodstock.

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες:

Η Οικογένεια Simpsons κάθεται σε ένα κομμάτι χάλυβα και παρακολουθεί τηλεόραση, αναπαράγοντας την θρυλική φωτογραφία “Μεσημεριανό στην κορυφή ενός ουρανοξύστη” με τους εργάτες σε οικοδομή πίσω στο 1932.

Παρατηρήστε την πεταλούδα, το ζευγάρι που αγκαλιάζεται και τον κόσμο στην εξοχή και θα δείτε πως πρόκειται για αναπαράσταση μιας φωτογραφίας από την πιο θρυλική συναυλία όλων των εποχών, εκείνη στο Woodstock το 1969.

Η εικόνα του Ζέπελιν που παίρνει φωτιά, κάνει ευθεία σύνδεση με το γερμανικό αεροσκάφος που έπιασε φωτιά το 1937 λόγω ηλεκτροστατικού φορτίου.

Ο Όμερ αναπολεί τα χρόνια της νιότης του και βρίσκεται σε στούντιο ηχογράφησης, όπως ακριβώς και τα σκαθάρια κατά την παραγωγή του άλμπουμ τους “Abbey Road”.

Το άλμπουμ που παρατηρεί ο Μπαρτ με τόση επιμονή, είναι μια ευφυής παρωδία του κλασικού εξώφυλλου των Beatles, “Abbey Road”. Παρατηρήστε τον τίτλο “Bogger Than Jesus” που φυσικά αναφέρεται στις δηλώσεις του Τζον Λένον το 1966, πως το συγκρότημα ήταν πιο διάσημο από την Ιησού.

Η κορνίζα στη σειρά αναπαριστά μια από τις σπάνιες φορές που το τέρας του Λόχνες εθεάθη και απαθανατίστηκε στη λίμνη το 1933.

Η σκηνή που αναπαράγουν οι Itchy και Scratchy, είναι από μια υπόθεση δολοφονίας στην Αμερική, εκείνης του Lee Harvey Oswald και του πανδαιμόνιου που ακολούθησε.

Ο Bart με γόβες και το χέρι στη μέση παίρνει πόζα θυμίζει πολύ την κλασική φωτογραφία της Betty Grable, ηθοποιού, τραγουδίστριας και αυτοαποκαλούμενης ως “πρώτου pin-up girl” πίσω στο 1943.

Η φωτογραφία του στρατιώτη που πέφτει στη μάχη είναι εμπνευσμένη από την αντίστοιχη του Ισπανού που πέφτει κατά τη διάρκεια του εμφυλίου το 1936.

Ο Μίλχαους με την στενόχωρη φάτσα, παραπέμπει στον Γάλλο πολίτη που κλαίει κατά την επέλαση του ναζιστικού στρατού στη χώρα και την επιβολή κατοχής.

Η παρουσίαση του πρωτοσέλιδου από τον Μάρτιν, θυμίζει πολύ τη φωτογραφία του Τρούμαν, με το πρωτοσέλιδο που παρουσιάζει αναληθώς τη νίκη του αντιπάλου Ντιούι σε βάρος του στις προεδρικές εκλογές του 1949.

Ο Μπαρτ και οι φίλοι του στερεώνουν το στίλο στην παραλία, όπως οι Αμερικανοί πεζοναύτες ύψωναν τη σημαία των ΗΠΑ στο όρος Σουριμπάτσι κατά τον παγκόσμιο πόλεμο.

Η σκηνή με το ελικόπτερο που παραλαμβάνει πολίτες – και την οικογένεια Simpsons – απόλυτο αποτύπωμα του στιγμιότυπου που Αμερικανοί και Βιετναμέζοι πολίτες εκκενώνουν την πόλη Σαϊγκόν το 1975.

Ο Μπερνς και ο Έλβις μαζί, σε μια πόζα όμοια με εκείνη του βασιλιά της ροκ με τον Πρόεδρο της Αμερικής Νίξον το 1970.

Η Λίζα ορκίζεται στο διαγωνισμό Μις Σπρίγνκφιλντ, παραπέμποντας στην ορκωμοσία του Προέδρου Lyndon Johnson, λίγες ώρες μετά τη δολοφονία Κένεντι.

Πηγή: aplus

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα