Κατασχέσεις στη UBS για τη λίστα Μπόργιανς

Κατασχέσεις στη UBS για τη λίστα Μπόργιανς

Έφοδος σε υποκατάστημα της UBS. Kατασχέθηκαν σκληροί δίσκοι με τα στοιχεία τουλάχιστον 200 μεγαλοκαταθετών τόσο από το υποκατάστημα όσο και από το γραφείο κορυφαίου μπρόκερ που συνεργάζεται με την τράπεζα

Σε αιφνιδιαστική εισβολή στα γραφεία του υποκαταστήματος της τράπεζας UBS το βράδυ της Παρασκευής προχώρησαν οι οικονομικοί εισαγγελείς, βγάζοντας λαβράκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατασχέθηκαν σκληροί δίσκοι με τα στοιχεία τουλάχιστον 200 μεγαλοκαταθετών τόσο από το υποκατάστημα όσο και από το γραφείο κορυφαίου μπρόκερ που συνεργάζεται με αυτή.

Ήδη κατά τις ίδιες πηγές, έχουν ταυτοποιηθεί καταθέτες, με την μικρότερη κατάθεση να φτάνει τα 1,5 εκατομμύριο και τη μεγαλύτερη τα 12 εκατομμύρια.

Η έρευνα διατάχθηκε από τον οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου και διενεργήθηκε από τους εισαγγελείς Γιάννη Δραγάτση, Ελένη Τουλουπάκη και Χρ. Ντζούρα.

Οι εισαγγελείς κατάσχεσαν αρχεία με αριθμούς λογαριασμών, ονόματα,  και ποσά. Όπου δεν υπήρχαν ποσά έγινε αυτόματη αντιστοίχηση με τους αριθμούς λογαριασμών στη λίστα Βεστφαλίας- Ρηνανίας και “κούμπωσαν” αμέσως.

Τα στοιχεία αυτά δρομολογούν άμεσες εξελίξεις αφού ξεκλειδώνουν τη λίστα με τους άνω των 10.000 λογαριασμούς που εκτιμάται ότι μπορεί να αποφέρει στο δημόσιο πάνω από 2 δις ευρώ. Μάλιστα αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την αποστολή σημειωμάτων προς τους ενδιαφερόμενους ώστε να σπεύσουν να αυτοκαταγγελθούν και να απολαύουν ευνοϊκή μεταχείριση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα