Ανασύρθηκαν και άλλα πτώματα από το βυθισμένο σκάφος στο Φαρμακονήσι

Ανασύρθηκαν και άλλα πτώματα από το βυθισμένο σκάφος στο Φαρμακονήσι
Στο λιμάνι του Πειραιά έφθασαν οι πρόσφυγες από την Συρία και το Αφγανιστάν, που διασώθηκαν από το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι,Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014 (EUROKINISSI-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Άλλα τρία πτώματα ανασύρθηκαν από το σκάφος του ναυαγίου στο Φαρμακονήσι, σε βάθος 73 μέτρων

Υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες και με τη συνδρομή της ειδικής μονάδας καταδύσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, ανασύρθηκαν από βάθος 73 μέτρων οι σοροί άλλων τριών μεταναστών, από το βυθισμένο τουρκικό αλιευτικό σκάφος στο Φαρμακονήσι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στη Ρόδο για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Η όλη επιχείρηση διεξήχθη παρουσία της ανακρίτριας της Κω, καθώς και ανώτατων αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος.

Η πρώτη σορός ανήκει σε γυναίκα ηλικίας περίπου 30 ετών, η δεύτερη σε αγόρι ηλικίας περίπου 10 ετών και η τρίτη σε αγοράκι βρέφος ηλικίας περίπου 1 έως 2 ετών.

Σήμερα έλαβε χώρα επίσης και επιχείρηση ανέλκυσης του αλιευτικού σκάφους με τη βοήθεια της φρεγάτας «ΘΕΤΙΣ» του Πολεμικού Ναυτικού. Το ανελκυσθέν σκάφος πρόκειται να μεταφερθεί στο λιμάνι της Λέρου.

Υπενθυμίζεται ότι το αλιευτικό με τους μετανάστες είχε εντοπιστεί στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή να βρίσκεται σε κίνδυνο και στην προσπάθεια πλωτού του Λιμενικού να το ρυμουλκήσει προς το Φαρμακονήσι, δύο από τους μετανάστες, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, έπεσαν στη θάλασσα. Τότε οι υπόλοιποι στην προσπάθειά τους να δουν τι συμβαίνει, μετακινήθηκαν πάνω στο αλιευτικό, με αποτέλεσμα αυτό να αναποδογυρίσει.

Δεκαέξι άτομα διασώθηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος, ενώ είχαν χάσει τη ζωή τους 8 παιδιά και 3 γυναίκες.

Σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις και την ανάσυρση των σορών έχει ήδη ενημερωθεί το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες ύστερα από πρωτοβουλία του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα