Πάνω από 1.800 μετανάστες διασώθηκαν νότια της Σικελίας

default image

Από τις αρχές του έτους έφτασαν στην Ιταλία περίπου 94.000 μετανάστες, κυρίως από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής. Κοντά 3.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους

Πάνω από 1800 οι μετανάστες και πρόσφυγες που διασώθηκαν σήμερα νότια της Σικελίας στα πλαίσια δεκαέξι επιχειρήσεων, ανακοίνωσε η ιταλική ακτοφυλακή, γεγονός που σημαίνει ότι μόνο τις τελευταίες πέντε ημέρες έχουν σωθεί περισσότεροι από 8.000 άνθρωποι σε αυτήν τη θαλάσσια ζώνη.

Συνολικά οι ιταλικές αρχές συντόνισαν τη διάσωση των ανθρώπων που επέβαιναν σε 14 φουσκωτές λέμβους και δύο μικρές ψαρόβαρκες.

Στις επιχειρήσεις μετείχαν σκάφη της ιταλικής ακτοφυλακής, του πολεμικού ναυτικού, της ευρωπαϊκής αποστολής Sophia και διαφόρων ανθρωπιστικών οργανώσεων.

Από τις αρχές του έτους έχουν φτάσει στην Ιταλία περίπου 94.000 μετανάστες, κυρίως από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής. Ο αριθμός αυτός είναι παραπλήσιος με εκείνον που είχε καταγραφεί το ίδιο χρονικό διάστημα πέρσι, όπως ανέφερε μέσω του Twitter ο Φλάβιο ντι Τζάκομο, ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης. Ταυτόχρονα όμως έχουν χάσει τη ζωή τους στη θάλασσα 3.000 άνθρωποι, αριθμός διπλάσιος σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2015.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα