Καρύδης: “Δεν ψηφίζω κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού”

Καρύδης: “Δεν ψηφίζω κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού”
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΥΔΗΣ-ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΑΚΡΗ(EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ) Eurokinissi

Κατά της κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού τάσσεται ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δ. Καρύδης. Αρνείται να ψηφίσει νομοσχέδιο για μείωση μισθών. Κάνει λόγο για "ρυθμούς χελώνας" σε ανάπτυξη και ιδιωτικοποιήσεις

Αποφασισμένος να καταψηφίσει νομοσχέδιο για τους μισθούς δήλωσε ο Δημήτρης Καρύδης.

Σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είπε ότι ενώ στα των μισθών και συντάξεων υπάρχει υπερβολική ταχύτητα για μεταρρυθμίσεις, “σε άλλα θέματα όπως η ανάπτυξη και οι αποκρατικοποιήσεις πάμε με ρυθμούς χελώνας. Εγώ δεν θα ψηφίσω νομοσχέδιο για τους μισθούς“, ξεκαθάρισε ο κ. Καρύδης, μιλώντας εκ μέρους βουλευτών όλων των κομμάτων.

“Κανένα κόμμα δεν έχει πλέον να υπεκφεύγει, ειδικά τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση. Πού είναι τα αποτελέσματα της ομάδας Ράιχενμπαχ για την ανάπτυξη;”, διερωτήθηκε, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να βάλει μπροστά μια διαφορετική πολιτική, να μην μεγαλώνει την απόσταση με τον κόσμο.

Όσον αφορά στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ και τη διαδοχή Παπανδρέου, εκτίμησε ότι το κόμμα θα απαξιωθεί ακόμη περισσότερο, όσο κινείται μεσοβέζικα.

Ο κ. Καρύδης τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής εσωκομματικών εκλογών από τη βάση, “Όχι σε συμφωνίες κάτω από το τραπέζι ανοιχτά στον κόσμο η διαδικασία για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ” τόνισε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Πρωτόπαππας, που επίσης εξέφρασε την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο μείωσης του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real Fm, ο κ. Πρωτόπαππας είπε χαρακτηριστικά:

“Δεν είμαι της λογικής ‘σφάξε με Αγά μου να αγιάσω’. Εγκαίρως πρέπει να προειδοποιήσουμε ποια θέματα δεν γίνονται αποδεκτά. Θα κάνουμε διαπραγμάτευση και μάλιστα σκληρή”.

Ακόμη, σημείωσε ότι αν δεν κλείσει η νέα δανειακή σύμβαση, η χώρα θα οδηγηθεί σε χρεοκοπία, πετώντας το “μπαλάκι” στην ΝΔ. “Δεν θέλω να πιστεύω ότι ένα μεγάλο κόμμα, όπως είναι η ΝΔ, θα πάει εκεί”, τόνισε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα