Οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι μουσικοί της χρονιάς

Οι συναυλίες τους αξίζουν πολλά εκατομμύρια δολάρια και οι διαφημίσεις με το όνομά τους τους αποφέρουν άλλα τόσα. Το ΜΕΝ 24 παρουσιάζει τη λίστα με...
- 06 Οκτωβρίου 2008 08:00
Οι συναυλίες τους αξίζουν πολλά εκατομμύρια δολάρια και οι διαφημίσεις με το όνομά τους τους αποφέρουν άλλα τόσα. Το ΜΕΝ 24 παρουσιάζει τη λίστα με τους 10 πιο ακριβοπληρωμένους μουσικούς σταρ της χρονιάς που πέρασε, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.
10. Gwen Stefani
27 εκατομμύρια δολάρια
Με πάνω από 100 εμφανίσεις στις σόλο συναυλίες της και με τις πωλήσεις των εισιτηρίων να αγγίζουν τα 55 εκατομμύρια δολάρια, η Γκουέν Στεφάνι κατάφερε να είναι δέκατη στη λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους μουσικούς.
Στα έσοδα της συνετέλεσαν η δική της γραμμή ρούχων, L.A.M.B. και τα διαφημιστικά που έκανε για λογαριασμό της Hewlett-Packard.
9. Genesis
31 εκατομμύρια δολάρια
Σαράντα χρόνια μετά την ίδρυση του γκρουπ, οι Genesis εξακολουθούν να πουλάνε δίσκους.
Η μπάντα του Φιλ Κόλινς έκανε φέτος ένα μουσικό τουρ στη Ευρώπη και την Νότια Αμερική και μόνο από την εμφάνισή τους στις Ηνωμένες Πολιτείες συγκέντρωσαν περίπου 2,7 εκατομμύρια δολάρια.
8. Van Halen
35 εκατομμύρια δολάρια
Το ροκ συγκρότημα έκανε περιοδεία τη περασμένη χρονιά με την τιμή του εισιτηρίου να αγγίζει τα 110 δολάρια.
Παρόλο που το τουρ διακόπηκε για να … αποτοξινωθεί ο κιθαρίστας, Eddie Van Halen, συνεχίστηκε λίγους μήνες αργότερα, αποφέροντας πολλά εκατομμύρια στα μέλη του γκρουπ.
7. Rascal Flatts
40 εκατομμύρια δολάρια
Το τρίο εμφανίστηκε στα μουσικά charts το 2000 με ένα πολυπλατινένιο άλμπουμ και οκτώ χρόνια μετά εξακολουθεί να έχει αμέτρητους φαν.
Την περασμένη χρονιά το συγκρότημα πούλησε εισιτήρια για τις συναυλίες του αξίας… 42 εκατομμυρίων δολαρίων και έβγαλε το πέμπτο πετυχημένο του cd.
6. Celine Dion
40 εκατομμύρια δολάρια
Αφού η Καναδέζα τραγουδίστρια τελείωσε τις εμφανίσεις της στο Caesars Palace του Λας Βέγκας –οι οποίες κράτησαν τέσσερα χρόνια- αποφάσισε για ένα χρόνο να κάνει περιοδεία.
Συγχρόνως κυκλοφόρησε ένα νέο άλμπουμ στη μητρική της γλώσσα που έφτασε στην κορυφή των charts στον Καναδά, τη Γαλλία και το Βέλγιο.
5. Madonna
40 εκατομμύρια δολάρια
Σύμφωνα με τις φήμες, μόνο για την εμφάνισή της στο Live Nation πήρε bonus 18 εκατομμύρια δολάρια και η συνεργασία της με την Sunsilk και την H&M της αποφέρουν αρκετά εκατομμύρια τον χρόνο.
Και μόλις πριν λίγο καιρό άρχισε την τελευταία της παγκόσμια τουρνέ που θα την πλουτίσει ακόμα περισσότερο.
4. Justin Timberlake
44 εκατομμύρια δολάρια
Δύο εκατομμύρια φαν πλήρωσαν 100 εκατομμύρια δολάρια για να τον δουν live στην τελευταία του περιοδεία.
Εκτός αυτού, συμμετείχε σε τηλεοπτικό σποτάκι της Pepsi και προωθεί τη δική του εταιρία παραγωγής.
3. Toby Keith
48 εκατομμύρια δολάρια
Μπορεί σε εμάς να μην είναι τόσο γνωστός, αλλά το «άτακτο αγόρι» της κάντρι μουσικής βγάζει εκατομμύρια κάθε χρόνο.
Την χρονιά που πέρασε «χρωστάει» τα έσοδα του στην πετυχημένη τουρνέ του, στην αλυσίδα εστιατορίων που του ανήκει και στο συμβόλαιο του με την Ford.
2. Beyoncé Knowles
80 εκατομμύρια δολάρια
Ίσως τελικά η επιλογή της να αφήσει τις Destiny’s Childs να ήταν η πιο σοφή κίνηση της καριέρας της.
Πέρυσι μόνο πούλησε εισιτήρια αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων στη διάρκεια της παγκόσμιας τουρνέ της και τα συμβόλαια της με εταιρίες όπως η L’ Oreal, American Express της αποφέρουν άλλα 10 εκατομμύρια κάθε χρόνο.
1. The Police
115 εκατομμύρια δολάρια
Το πολυαγαπημένο συγκρότημα των ’70 επανενώθηκε στα βραβεία Grammy του 2007 και ξεκίνησε τουρνέ σε όλον τον πλανήτη, την οποία παρακολούθησαν πάνω από τέσσερα εκατομμύρια θεατές.
Τα εισιτήρια ξεπουλήθηκαν στην στιγμή και η συνολική τους αξία εκτιμάται στα 200 εκατομμύρια δολάρια.