ΤΙΤΑΝ: Ρεκόρ πωλήσεων και για το 2022, για δεύτερο συνεχόμενο έτος

ΤΙΤΑΝ: Ρεκόρ πωλήσεων και για το 2022, για δεύτερο συνεχόμενο έτος
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΙΤΑΝ MotionTeam

Οι αγορές των ΗΠΑ και της Ελλάδας αντιπροσωπεύουν πάνω από το 70% των πωλήσεων του Ομίλου ΤΙΤΑΝ.

Δεύτερο συνεχόμενο έτος πωλήσεων ρεκόρ κατέγραψε η Τιτάν, σύμφωνα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του ομίλου για το 2022. Οι πωλήσεις ανήλθαν σε 2.282,2 εκ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 33,1% μετά το ισχυρό τέταρτο τρίμηνο.

Οι αγορές των ΗΠΑ και της Ελλάδας αντιπροσωπεύουν πάνω από το 70% των πωλήσεων του Ομίλου. Καταγράφηκε αύξηση των κερδών προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) σε 331,2 εκ. ευρώ, με διψήφια αύξηση της κερδοφορίας σε όλες τις αγορές, ενώ ανέκαμψαν τα περιθώρια κέρδους χάρη σε υψηλότερους όγκους, δυναμική τιμολογιακή πολιτική, ενέργειες για τη βελτίωση του κόστους και ισχυρό δολάριο ΗΠΑ που αντιστάθμισαν την απότομη και υψηλή αύξηση του κόστους ενέργειας και διανομής.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δ’ τριμήνου 2022, καταγράφηκε αύξηση των κερδών προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) για τρίτο συνεχές τρίμηνο, τα οποία διαμορφώθηκαν σε 96,7 εκ. ευρώ έναντι 55,6 εκ. ευρώ το 2021. Αύξηση κατά 24,4% στα καθαρά κέρδη ανά μετοχή. Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (NPAT) διαμορφώθηκαν σε 109,7 εκ. ευρώ (+19,3 εκ.), παρά τις συναλλαγματικές ζημιές στην Αίγυπτο. Το ΔΛΠ για υπερπληθωριστικές οικονομίες εφαρμόστηκε στην Τουρκία χωρίς ουσιαστική επίπτωση στα καθαρά κέρδη (NPAT), αφού λογίστηκε απομείωση υπεραξίας (goodwill) ύψους 21,8 εκ. ευρώ.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα