ActionAid: Νέο Δ.Σ., με Πρόεδρο τη Χριστίνα Καράμπελα

ActionAid: Νέο Δ.Σ., με Πρόεδρο τη Χριστίνα Καράμπελα
Christos Valtadoros

Νέα σύνθεση για το Διοικητικό Συμβούλιο της ActionAid Ελλάς, με τη Χριστίνα Καράμπελα να αναλαμβάνει τη θέση της Προέδρου, διαδεχόμενη τον Ηλία Γαληνό, μετά από εκλογές που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιο του 2023.

Το νέο Δ.Σ. θα επικεντρωθεί στη χάραξη στρατηγικής σύμφωνα με τις βασικές αρχές και το πλαίσιο που έχουν καθοριστεί από τη Γενική Συνέλευση και την ActionAid International. Αναλαμβάνει, επίσης, την απόλυτη ευθύνη λογοδοσίας προς τους ανθρώπους που ζουν στις κοινότητες, όπου υλοποιούνται προγράμματα της οργάνωσης και προς κάθε συνεργάτη του έργου της ActionAid στην Ελλάδα.

H Χριστίνα Καράμπελα είναι μέλος του Δ.Σ. της ActionAid Ελλάς από το 2017, ενώ έναν χρόνο νωρίτερα είχε ενταχθεί στη Γενική Συνέλευση της οργάνωσης. Διατέλεσε Αντιπρόεδρος την τριετία 2020-2023, ενώ τον Ιούνιο του 2023 εξελέγη Πρόεδρος της οργάνωσης. Έχει εκπονήσει pro bono σημαντικές ερευνητικές μελέτες, στo πλαίσιo του προγραμματικού έργου και της συνηγορίας της ActionAid, συνεισφέροντας δυναμικά στην αποστολή της οργάνωσης. Είναι κοινωνιολόγος και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον τομέα της κοινωνικής, πολιτικής και εμπορικής έρευνας για περισσότερα από 35 χρόνια, δουλεύοντας στην Ελλάδα με οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, με τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και με ερευνητικά ινστιτούτα σε όλη την Ευρώπη. Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος (2004- 2015) του Συλλόγου Εταιρειών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς.

Σχετικά με την εκλογή της δήλωσε: «Η ActionAid θυμίζει τα μοναδικά δέντρα baobab της Αφρικής, τα οποία, με βαθιές ρίζες, στιβαρό κορμό, καταπράσινα φύλλα και αμέτρητους καρπούς, κάνουν καλύτερο τον πλανήτη μας. Έτσι και στην ActionAid Ελλάς, την οποία έχω την τιμή να υπηρετώ πλέον από τον ρόλο της Προέδρου του Δ.Σ., αγωνιζόμαστε και συν-δημιουργούμε έναν κόσμο χωρίς φτώχεια και αδικία, έναν κόσμο για τον οποίο μπορούμε να είμαστε περήφανοι. Και το κάνουμε αυτό έχοντας ισχυρές ρίζες που είναι οι αξίες μας, γερό κορμό που είναι οι άνθρωποί μας και πολλούς καρπούς που είναι εκείνες και εκείνοι που υποστηρίζουμε».

Από την πλευρά του ο Ηλίας Γαληνός, ο οποίος διετέλεσε Πρόεδρος του Δ.Σ. της οργάνωσης επί έξι χρόνια τόνισε: «Το εύρος και η διάρκεια της προσφοράς σε έναν ρόλο ευθύνης αποτελούν συνήθως τεκμήριο αξίας και μάθησης. Μια νέα θητεία στο Δ.Σ. της οργάνωσης σηματοδοτεί για εμένα προσωπικά μια πρόσθετη ευθύνη συνέπειας και προσήλωσης στην αποστολή μας. Σε αυτή τη μετάβαση, η νέα μας Πρόεδρος θα κεφαλαιοποιήσει τη μακρά πείρα της στην οργάνωση, τη βαθιά γνώση των κοινωνικών δεδομένων και την αμέριστη στήριξή μας στην υλοποίηση της νέας στρατηγικής. Κι αυτή τη φορά, με αίτημα τη θαρραλέα πρόοδο και ανανέωση του προγραμματικού μας έργου και της επίδρασης που έχουμε στην ευρύτερη κοινωνία των πολιτών».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ActionAid απαρτίζεται από επτά μέλη, έξι εκ των οποίων εκλέγονται από τη Γενική Συνέλευση και ένα ορίζεται από την ActionAid International.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται συνολικά από:

Χριστίνα Καράμπελα – Πρόεδρος

Κωνσταντίνος Μαχαίρας – Αντιπρόεδρος

Svet Danchev – Ταμίας

Ελένη Ασβεστά – Μέλος

Ηλίας Γαληνός – Μέλος

Βασίλης Δαββέτας – Μέλος

Αταλάντη Χατζηπατέρα Moquette – Μέλος, εκπρόσωπος της ActionAid International

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το Διοικητικό Συμβούλιο της ActionAid Ελλάς εδώ και για τη Γενική Συνέλευση εδώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα