ActionAid: Νέα Γενική Διευθύντρια η Εύα Πολυζωγοπούλου

ActionAid: Νέα Γενική Διευθύντρια η Εύα Πολυζωγοπούλου
@ActionAid

Νέα γενική διεύθυνση έχει πλέον η ActionAid Ελλάς, με την Εύα Πολυζωγοπούλου να αναλαμβάνει την ηγεσία της οργάνωσης και να διαδέχεται τον Γεράσιμο Κουβαρά, ο οποίος αποχωρεί μετά από δεκαέξι χρόνια αδιάκοπης προσφοράς.

Με όραμα μια κοινωνία χωρίς φτώχεια κι αδικία, στην οποία όλοι οι άνθρωποι θα απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα, χωρίς διακρίσεις, η νέα διεύθυνση θα επικεντρωθεί στην υλοποίηση της ανανεωμένης στρατηγικής.

H Εύα Πολυζωγοπούλου έχει μακρά εμπειρία στον χώρο των κοινωφελών ιδρυμάτων και της Κοινωνίας των Πολιτών, τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς. Την τελευταία δεκαετία διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, έχοντας υπό την ευθύνη της μεγάλο μέρος του σχεδιασμού και της υλοποίησης στρατηγικών πρωτοβουλιών καθώς και της αξιολόγησης αιτήσεων προς χρηματοδότηση. Παράλληλα, έχει συνεργαστεί με δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς, όπως τα Γενικά Αρχεία του Κράτους στην Αθήνα και το Royal Academy of Arts στο Λονδίνο.

Είναι μέλος του Responsible Leaders Network του BMW Foundation και κατέχει θέση συμβούλου σε επιλεγμένους κοινωφελείς οργανισμούς. Έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος, Βιβλιοθηκονομία και Συστήματα Πληροφόρησης στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο Cultural & Creative Industries από το King’s College London.

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα να υπηρετώ την ActionAid και να συμβάλλω στην επίτευξη του οράματος και της αποστολής της. Η ActionAid Ελλάς έχει μακρά πορεία και ιστορική παρακαταθήκη. Είμαι σίγουρη ότι, μαζί με χιλιάδες υποστηρικτές και υποστηρίκτριες μας και τους ανθρώπους μας, θα ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τον ρόλο της Κοινωνίας των Πολιτών, ώστε όλοι και όλες μαζί να χτίσουμε έναν πιο δίκαιο και βιώσιμο κόσμο», δήλωσε με την ανάληψη των καθηκόντων της η Εύα Πολυζωγοπούλου.

Στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του, ο Γεράσιμος Κουβαράς αναφέρει: «Είναι αδύνατον να συμπυκνώσω σε λίγες γραμμές τις εικόνες, τις αναμνήσεις, τις χαρές και τις αγωνίες αυτού του ταξιδιού κι όλα όσα μαζί καταφέραμε και με κάνουν υπερήφανο. Θυμάμαι πριν ακόμη αναλάβω, το πρώτο πράγμα που είχα αναρωτηθεί ήταν τι έκανε την ActionAid διαφορετική σε σχέση με τόσες άλλες διεθνείς αναπτυξιακές οργανώσεις. Η απάντηση που είχα πάρει τότε ήταν ότι η ActionAid πηγαίνει εκεί που δεν πηγαίνουν οι άλλοι, στις πιο απομακρυσμένες και αποκλεισμένες κοινότητες του κόσμου, εκεί που ζουν οι φτωχότεροι των φτωχών. Θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη για την εμπιστοσύνη που μου δώσατε κατά τη διάρκεια αυτής της μακράς θητείας. Ήταν τιμή μου να ηγηθώ αυτής της οργάνωσης, να εργαστώ με όμορφους και αληθινούς ανθρώπους και να γίνω μέλος αυτής της τεράστιας οικογένειας, στην οποία και θα παραμείνω ως φίλος και συναγωνιστής. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσετε κι εσείς να στέκεστε δίπλα στην ActionAid και να στηρίζετε το έργο της, καθώς μόνο όταν είμαστε πολλοί και ενωμένοι θα καταφέρουμε τις αλλαγές που οραματιζόμαστε».

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το ελληνικό γραφείο της ActionAid Ελλάς εδώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα