Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος: Με τη στήριξη του PlayStation στη μάχη κατά της πανδημίας

Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος: Με τη στήριξη του PlayStation στη μάχη κατά της πανδημίας

Με σύμμαχο και αρωγό το PlayStation, το Κολλέγιο συνεχίζει τη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, κατασκευάζοντας ασπίδες προσώπου στο εργαστήριο ψηφιακών τεχνολογιών του, για τα νοσοκομεία και τις υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας.

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος συνεργάζεται με το PlayStation σε μια προσπάθεια να συνεισφέρει στη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού για την κατασκευή ειδικών ασπίδων προσώπου στο εργαστήριο ψηφιακών τεχνολογιών του FabLab, με σκοπό να τις προσφέρει σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων της χώρας. Το PlayStation, συνεισφέρονταςστην προσπάθεια του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος να διαθέσει τις εγκαταστάσεις και την τεχνογνωσία του στην υπηρεσία της δημόσιας υγείας, υποστηρίζει αυτή την πρωτοβουλία και παίρνει θέση στην πρώτη γραμμή άμυνας κατά της πανδημίας.

Με στόχο να παραχθούν κατά μέσο όρο 160 ασπίδες εβδομαδιαίως, το PlayStation προχώρησε σε σχετική δωρεά προς το σχολείο, ώστε να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα υλικά. Μέσα από αυτήν τη συνεργασία έγινε δυνατή η παραγωγή 500 ασπίδων προστασίας προσώπου, οι οποίες συγκεκριμένα διατέθηκαν σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό που έρχονται σε επαφή με ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον ιό, γιατρούς των ΜΕΘ, καθώς και άλλες ειδικότητες, για τις οποίες οι ασπίδες αυτές είναι πολύτιμες. Με τη χρήση των ασπίδων επιτυγχάνεται παράλληλα και η τήρηση της κοινωνικής απόστασης, που είναι σημαντική και στη δεύτερη φάση αντιμετώπισης της πανδημίας, ενώ διευκολύνεται η επικοινωνία και η συναναστροφή. Συγκεκριμένα, οι υγειονομικές μονάδες της χώρας που έχουν ήδη γίνει αποδέκτες της συγκεκριμένης προσφοράς είναι οι εξής:

  • Νοσοκομείο Θείας Πρόνοιας «Η Παμμακάριστος»
  • Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν»
  • Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός»
  • Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»
  • Αρεταίειο Νοσοκομείο
  • Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής
  • Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας Θριάσιο
  • Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης

Οι ασπίδες προσώπου κατασκευάζονται στο FabLab του Pierce, το εργαστήριο των ψηφιακών τεχνολογιών του Σχολείου. Η παραγωγή των προστατευτικών ασπίδων έχει ξεκινήσει ήδη από τον Απρίλιο, αξιοποιώντας τους τέσσερις 3D εκτυπωτές καθώς και το lasercutter που διαθέτει το FabLab. Όλα τα υλικά κατασκευής φέρουν την απαραίτητη πιστοποίηση. Οι προσωπίδες που τυπώνονται στο FabLab του Pierce πληρούν τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί από το Υπουργείο Υγείας.

H Αντιπρόεδρος PublicAffairs του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, κα Κλώντια Καρύδη, σχολίασε σχετικά:«Ως ένας μηκερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός που διαχρονικά πιστεύει έμπρακτα στην κοινωνική προσφορά, μας έδωσε ιδιαίτερη χαρά η δυνατότητα να συμβάλουμε με τον τρόπο αυτό στο έργο των εργαζομένων σε νοσοκομεία και σε άλλους φορείς υγείας. Ήταν συγκινητική η ευγνωμοσύνη με την οποία μας ευχαρίστησαν όλοι εκείνοι που δούλεψαν σε πρωτόγνωρα δύσκολες συνθήκες. Ευχαριστούμε το PlayStation για τη συνεισφορά του».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα