Η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία φωνάζει stop στο bullying

Η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία φωνάζει stop στο bullying

«STOP Bullying - Θέλω να είμαστε ομάδα...!» είναι το σύνθημα της ΕΘΝ.Ο.Α. στο πρώτο πανελλήνιο συνέδριο με θέμα την αντιμετώπιση της βίας και του σχολικού εκφοβισμού

Η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας (ΕΘΝ.Ο.Α.) στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών σκοπών και δραστηριοτήτων της διοργανώνει το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο με τίτλο: «STOP Bullying - Θέλω να είμαστε ομάδα...!», το οποίο θα διεξαχθεί στις 2-3 Ιουνίου 2015 από τις 9:00 π.μ. έως 16:00 μ.μ., καθημερινά, στην έδρα της ΕΘΝ.Ο.Α., (Κτήριο ΕΟΕ, Συνεδριακό Αμφιθέατρο-2ος όροφος, Δ. Βικέλα 52, Χαλάνδρι).

Στην διάρκεια του πολυετούς εκπαιδευτικού έργου Ολυμπιακής Παιδείας που επιτελεί η ΕΘΝ.Ο.Α. πανελλαδικά, κατέγραψε αρκετές περιπτώσεις σχολικού εκφοβισμού. Επιδιώκοντας λοιπόν, να συμβάλει στην αντιμετώπιση των φαινομένων βίας και επιθετικότητας που παρατηρούνται ιδιαιτέρως στα σχολεία, αλλά και εν γένει στο σύνολο της κοινωνίας, στοχεύει μέσα από το συνέδριο, την γνωστοποίηση και επιστημονική ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας, σχετικά με τις μεθόδους διαχείρισης των φαινομένων αυτών.

Στις 2 & 3 Ιουνίου 2015, οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τους εξειδικευμένους επιστημονικούς φορείς, να παρουσιάζουν τρόπους αντιμετώπισης της βίας που παρατηρείται κυρίως στα παιδιά και τους εφήβους. Συγκεκριμένα στο συνέδριο θα συμμετέχουν εκπαιδευτικοί και Διευθυντές σχολικών μονάδων 1βαθμιας-2βάθμιας εκπαίδευσης, στελέχη του Υπουργείου Παιδείας Πολιτισμού & Θρησκευμάτων και της συντονιστικής επιτροπής του Παρατηρητηρίου, εξειδικευμένα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η Διεύθυνση της  Παιδοψυχιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στελέχη του Ανώτατου Συμβούλιου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων, στελέχη της οργάνωσης «Χαμόγελο του Παιδιού» (εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Καμπάνιας κατά του Σχολικού Εκφοβισμού - Europe's Antibullying Campaign), η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Λειτουργών Φυσικής Αγωγής, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί και φυσικά Ολυμπιονίκες, Πρωταθλητές, Προπονητές, στελέχη του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, στελέχη Ολυμπιακής Παιδείας, γονείς ή κηδεμόνες.

Η θερμή ανταπόκριση της εκπαιδευτικής κοινότητας αποτελεί ευθύνη και ταυτόχρονα ελπίδα, ότι τα συμπεράσματα του συνεδρίου θα βρουν άμεση εφαρμογή στην κοινωνία μας. Οι εγγραφές στο συνέδριο είναι δωρεάν, κατόπιν δήλωσης.

Χορηγός της προσπάθειας είναι η Stoiximan.gr

Πάμε Ψηλά!

SHARE:

24Media Network