Μια νέα ψηφιακή εμπειρία από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και τη Eurolife FFH

Μια νέα ψηφιακή εμπειρία από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και τη Eurolife FFH

Οι επισκέπτες του Μουσείου μπορούν, πλέον, να ξεναγηθούν ψηφιακά στις μόνιμες συλλογές

Έναν νέο τρόπο ξενάγησης εγκαινιάζει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης,με την υποστήριξη της Eurolife FFH, στρατηγικού του συνεργάτη. Πιοσυγκεκριμένα, από τις 23 Σεπτεμβρίου θα είναι διαθέσιμες οι ψηφιακέςξεναγήσεις σε όλες τις μόνιμες συλλογές του Μουσείου, σε κάθε του όροφο.Πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερης αξίας, καθώς αναβαθμίζει και βελτιώνει τηνεμπειρία κάθε επισκέπτη που επιθυμεί να γνωρίσει κάθε πτυχή του κυκλαδικού, τουαρχαίου ελληνικού και κυπριακού πολιτισμού.

Οι ψηφιακές ξεναγήσεις θα πραγματοποιούνται μέσω της εφαρμογής Clio Muse Tours για smartphone ή tablet. Οι επισκέπτες του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης αρκεί να σαρώσουν τον QR κωδικό που θα βρίσκεται στην είσοδο και έξω από τις εκθέσεις, ώστε νακατεβάσουν δωρεάν την εφαρμογή. Στη συνέχεια, θα μπορούν να περιηγηθούνψηφιακά και με ασφάλεια στις συλλογές, να μάθουν περισσότερα για ταεκθέματα και να διαβάσουν την ιστορία τους. Χάρη στην εφαρμογή, κάθε επισκέπτηςμπορεί να απολαύσει την ξενάγηση στο Μουσείο όπως ο ίδιος επιθυμεί,παρακολουθώντας τη μέσα από τη δική του συσκευή.

Οι ψηφιακές ξεναγήσεις στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης προσφέρουν στουςεπισκέπτες μια ανανεωμένη εμπειρία και μια διαδραστική επαφή μετον πολιτισμό. Θα είναι διαθέσιμες σε τρεις γλώσσες, ελληνικά, αγγλικά καιγαλλικά, δημιουργώντας έναν νέο τρόπο αλληλεπίδρασης με το παρελθόν τωνεκθεμάτων και με την, αναλλοίωτη εδώ και αιώνες, ιστορία τους.

Παράλληλα, εγκαινιάζονται και δύο νέες θεματικές ξεναγήσεις στοΜουσείο. Η πρώτη, με τίτλο «Κρασί: Το δώρο του θεού Διονύσου», έχει ωςβασικό θέμα το κρασί και τη θέση του στις αρχαίες ελληνικές κοινωνίες, ενώ ηδεύτερη, «Το αίνιγμα της Κέρου: μύθος ή πραγματικότητα», παρουσιάζει ένααπό τα σπουδαιότερα κέντρα του Αιγαίου και τη σημασία του κατά την 3ηχιλιετία π.Χ.

Η Eurolife FFH βρίσκεταιδίπλα σε κάθε δράση που υλοποιεί το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, υποστηρίζονταςτις πρωτοβουλίες του που φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά στον αρχαίο ελληνικό,αλλά και τον σύγχρονο πολιτισμό. Δίνοντας αξία στη γνώση αυτή, η οποία αποτελείθεμέλιο για το μέλλον, η Eurolife FFH θα συνεχίσει να στηρίζει τα έργα του Μουσείου πουφέρνουν παιδιά και ενήλικες πιο κοντά στις τέχνες και τον πολιτισμό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα