Όμιλος ΕΛΠΕ: Νέα Δωρεά 3.000 τεστ και συστήματος διάγνωσης COVID-19 στο Θριάσιο Νοσοκομείο

Όμιλος ΕΛΠΕ: Νέα Δωρεά 3.000 τεστ και συστήματος διάγνωσης COVID-19 στο Θριάσιο Νοσοκομείο

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ συνεχίζει να στηρίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με μία νέα δωρεά για την κάλυψη 3.000 διαγνωστικών τεστ COVID-19 στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο», νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό SARS-CoV-2, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τις προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στη συνεχιζόμενη μάχη κατά της πανδημίας.

Με τη συγκεκριμένη δωρεά, το Θριάσιο συγκαταλέγεταιμεταξύ των νοσοκομειακών μονάδων της χώρας που διαθέτουν ιατρικό εξοπλισμότεχνολογίας αιχμής για την ταχεία και αξιόπιστη διάγνωση της νόσου. Τασυγκεκριμένα τεστ – τύπου NVD-CV-012 Novodiag Covid Test IVD – διενεργούνται σε συνδυασμό με το προηγμένοεργαστηριακό σύστημα συνδρομικής διάγνωσης COVID-19 τύπου NVD-INST-B NovodiagCE/IVD, το οποίο αποτελεί μία πλήρως αυτοματοποιημένη λύση που παρέχειαποτελέσματα μέσα σε μία ώρα και διατίθεται από την εταιρεία HELIX. Επιπρόσθετα,ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ανέλαβενα καλύψει τις ανάγκες του Θριάσιου Νοσοκομείου για τη δημιουργία χώρουβραχείας νοσηλείας και την παροχή δύο υπερσύγχρονων αναπνευστήρωνγια όσους νοσηλεύονται εξαιτίας της νόσου.

Η νέα δωρεά εντάσσεται στο πλαίσιο τουπρογράμματος που ήδη έχει εξαγγελθεί από τον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, συνολικού ύψους 8 εκ. ευρώ προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας, για την αντιμετώπιση τηςπανδημίας του COVID-19 και των συνεπειών της. Επίσης, σε πλήρη συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία και Διοικήσεις τωνΝοσοκομείων, η Εταιρεία έχει υλοποιήσειδωρεές σε προηγμένο ιατρικό εξοπλισμό, αναγκαία αναλώσιμα υλικά και ειδικές υπηρεσίεςγια την αντιμετώπιση της πανδημίας. Μέχρι σήμερα, ο Όμιλος ΕΛΠΕ έχει συνδράμειμε τη δωρεά μηχανημάτων ταχείας και έγκυρης διάγνωσης σε 5 νοσοκομεία,προσφέροντας παράλληλα και 39.000 διαγνωστικά τεστ για το νέο κορωνοϊό.

Με αυτές τιςπρωτοβουλίες, η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, επιβεβαιώνει έμπρακτα ότι βρίσκεταισταθερά και με συνέπεια στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών και των όμορωνΔήμων, καλύπτοντας έκτακτες ανάγκες τους και παρέχοντας τον απαραίτητοιατρικό εξοπλισμό, καύσιμα για τη διενέργεια απολυμάνσεων και υγειονομικά είδηπρώτης ανάγκης, όπως μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, και άλλα αναλώσιμα.

Οι στοχευμένες δράσεις για την στήριξη του ΕΣΥ, δεδομένης της συγκυρίας, έρχονται να προστεθούν στο ευρύ πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας τουΟμίλου το οποίο παρά τις δύσκολες συνθήκες συνεχίζεται, ενισχύοντας τη νέα γενιά,τις ευπαθείς ομάδες και σημαντικούς κοινωνικούς φορείς ανά την Ελλάδα.

Με δήλωσήτου, ο Διοικητής του Θριάσιου Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας κ. ΔημήτρηςΑντωνίου, επεσήμανε: «Ευχαριστούμε θερμά τον Όμιλο ΕΛΠΕ γιαμία ακόμα καίρια συνεισφορά του για την αντιμετώπιση αυτής της πρωτοφανούςπανδημίας που έχει επηρεάσει τόσο τη χώρα μας, όσο και ολόκληρη την υφήλιο.Στόχος όλων μας, είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και των συνανθρώπων μαςκαι μέσα από τέτοιες ενέργειες παίρνουμε δύναμη για να συνεχίζουμε καθημερινάτο έργο μας».

Αναφερόμενοςστη νέα δωρεά, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κ. ΑνδρέαςΣιάμισιης, τόνισε: «Το Θριάσιο νοσοκομείο, με το οποίοδιατηρούμε εδώ και χρόνια στενή συνεργασία, αποτελεί μια ακόμη νοσοκομειακήμονάδα από αυτές που επιλέξαμε να θωρακίσουμε για την έγκαιρη αντιμετώπιση του κορωνοϊού.Η παρούσα υγειονομική κρίση έχει διαμορφώσει νέες προτεραιότητες και ο Όμιλόςμας βρίσκεται και πάλι δίπλα στη διοίκηση και το υγειονομικό προσωπικό τουνοσοκομείου, αναβαθμίζοντας τη δυναμική του και ενισχύοντάς το ακόμαπερισσότερο για τις προκλήσεις που έρχονται. Παραμένει σημαντικό να είμαστεόλοι σε ετοιμότητα, να τηρούμε τα σχετικά υγειονομικά μέτρα και να ενεργούμε μεγνώμονα την ασφάλεια της υγείας, τόσο της δικής μας, όσο και των συνανθρώπωνμας».

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα