Παρουσίαση βιβλίου: Η Βαρόνη της Τζαζ. Στα ίχνη της Νίκα, μιας επαναστάτριας Ροτσιλντ, της Χάνα Ρότσιλντ

Παρουσίαση βιβλίου: Η Βαρόνη της Τζαζ. Στα ίχνη της Νίκα, μιας επαναστάτριας Ροτσιλντ, της Χάνα Ρότσιλντ
© INGRID RASMUSSEN

Οι Εκδόσεις ΚΕΡΚΥΡΑ – economia PUBLISHING, θα πραγματοποιήσουν παρουσίαση του βιβλίου "Η Βαρόνη της Τζαζ. Στα ίχνη της Νίκα, μιας επαναστάτριας Ροτσιλντ" της Hannah Rothschild την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014, στις 18:30 στο Cotsen Hall της Γενναδείου Βιβλιοθήκης (Αναπήρων Πολέμου 9).

Οι Εκδόσεις ΚΕΡΚΥΡΑ – economia PUBLISHING, θα πραγματοποιήσουν παρουσίαση του βιβλίου « Η Βαρόνη της Τζαζ. Στα ίχνη της Νίκα, μιας επαναστάτριας Ροτσιλντ» της Hannah Rothschild την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014, στις 18:30 στο Cotsen Hall της Γενναδείου Βιβλιοθήκης (Αναπήρων Πολέμου 9).

Για το έργο της θα μιλήσει και θα υπογράψει αντίτυπα η συγγραφέας, ενώ σχολιασμό θα κάνουν οι Παύλος Τσίμας και  Μαρία Φαραντούρη. Παράλληλα θα προβληθούν αποσπάσματα από το ομώνυμο ντοκιμαντέρ και θα υπάρχει διερμηνεία από ελληνικά στα αγγλικά και το αντίστροφο.

Το βιβλίο θα πωλείται σε ειδική τιμή από σε 25,00€ και μέρος των εσόδων

θα διατεθεί για τη στήριξη της Γενναδείου Βιβλιοθήκης. 

Είσοδος Ελεύθερη

Παρουσίαση βιβλίου: Η Βαρόνη της Τζαζ. Στα ίχνη της Νίκα, μιας επαναστάτριας Ροτσιλντ, της Χάνα Ρότσιλντ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η εντυπωσιακή, δυναμική Πανόνικα –γνωστή ως Νίκα– γεννήθηκε το 1913, γόνος της προνομιούχας και εκκεντρικής οικογένειας των Ρότσιλντ, που μέσα σε πέντε μόνο γενεές είχαν αποκτήσει αμύθητη περιουσία, είχαν αφήσει πίσω τους το εβραϊκό γκέτο της Φρανκφούρτης και είχαν διασκορπιστεί σε όλη την Ευρώπη.

Στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Νίκα φαινόταν να έχει τα πάντα: παιδιά, έναν γοητευτικό σύζυγο και μια μεγάλη κληρονομιά. Όταν στις αρχές της δεκαετίας του 1950 άκουσε τον Τελόνιους Μονκ να παίζει το “Round Midnight”, εγκατέλειψε τον σύζυγο της και ακολούθησε τον Τελόνιους στη Νέα Υόρκη, όπου οι φιλίες της με τους μουσικούς της τζαζ την έκαναν διάσημη. Η μεγάλη της αγάπη, όμως, ήταν ο Μονκ, τον οποίο φρόντισε ώς τον θάνατό του.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Χάνα Ρότσιλντ είναι σκηνοθέτρια και συγγραφέας. Τα ντοκιμαντέρ της, στα οποία περιλαμβάνεται Η Βαρόνη της Τζάζ, έχουν παρουσιαστεί στο BBC και στο HBO.

Έχει συνεργαστεί με εφημερίδες και περιοδικά, μεταξύ των οποίων τα Vanity Fair, Vogue, New York Times, Spectator και Harper’s Bazaar. Είναι αντιπρόεδρος του λογοτεχνικού φεστιβάλ Hay και μέλος του εποπτικού συμβουλίου της βρετανικής Εθνικής Πινακοθήκης και του ιδρύματος Waddesdon Manor. Αυτό είναι το πρώτο της βιβλίο.

SHARE:

24Media Network